Noi inregistrari cu presupusele abuzuri de la Scoala Speciala numarul 4 din Bucuresti. Un profesor si-a dat demisia
Profesorul de la Scoala Speciala numarul 4 din Bucuresti, unde copiii ar fi fost abuzati fizic si psihic, si-a dat demisia.
Gestul vine dupa ce politia a pornit o ancheta si au aparut noi inregistrari care vorbesc despre felul in care angajatii institutiei se poarta cu cei mici.
Singurul martor al acuzarii ar fi fost amenintat. Mai mult, directorul si cativa profesori au depus plangeri impotriva lui si il acuza ca a afectat imaginea institutiei pentru ca a avut curajul sa spuna ce s-ar intampla in spatele usilor inchise.
Noi imagini au fost date publicitatii de organizatia non-guvernamentala "Centrul European pentru Drepturile Omului". Ar fi, sustine reprezentanta centrului, inca o dovada a ceea ce se intampla in scoala speciala numarul 4 din Bucuresti, unde copiii ar fi agresati fizic si psihic de angajati. Si acest film a fost trimis politiei care face cercetari pentru loviri si alte violente.
Martorul principal in acest scandal este paznicul scolii, care spune ca de cand a vorbit despre abuzuri, a primit amenintari cu moartea. Mai mult, paznicul s-a trezit cu plangeri penale pe numele lui pentru ca a apelat la un centrul pentru apararea drepturilor omului in loc sa mearga la conducerea institutiei cu informatiile pe care le avea.
Madalina Turza, reprezentant Centrul European pentru Copii cu Dizabilitati: "In legatura cu cel care a facut publice, legislatia il protejeaza la fel si orgnizatia noastra."
O a doua ancheta pornita in acest caz este cea a Directiei pentru Protectia Copilului.
Fara sa mai astepte finalul investigatiilor, profesorul filmat cand marturisea ca toti copiii din scoala speciala sunt batuti de profesori si-a dat demisia.
Madalina Turza, reprezentant Centrul European pentru Copii cu Dizabilitati: "Demisia sau demiterea profesorului nu este nici pe departe suficienta sau acoperitoate pt situatia din scoala sp nr 4 sau situatia persamsamblu in Romania."
Voluntarii care lupta pentru drepturile copiilor cer instalarea de camere video in toate cele 176 de scoli speciale, un program national de evaluare psihologica a cadrelor didactice si a personalului auxiliar si un plan clar de prevenire a violentei.