Noi imagini cu accidentul din Baia Mare. Ce s-a întâmplat cu câteva secunde înaintea tragediei

Dată publicare: 08-07-2021 17:11
Dată actualizare: 08-07-2021 19:46


Au apărut imagini noi cu teribilul accident ce a avut loc în Baia Mare, unde o maşină a spulberat doi tineri într-o staţie de autobuz. În filmare se vede cum şoferul în vârstă de 20 de ani opreşte la semafor şi apoi pleacă în trombă.

Între timp, zilele care s-au scurs de la tragedie au fost un calvar pentru familia victimelor. Fata de 20 de ani a murit la spital, iar soțul ei se află la terapie intensiva în Cluj, cu un picior amputat.

Șoferul care i-a lovit este cercetat în libertate.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, dintr-un alt unghi, se vede cum şoferul în vârstă de 20 de ani opreşte la semafor, apoi pleacă de pe loc accelerând.
Într-o fracţiune de secundă, bolidul scapă de sub control şi se izbeşte violent de staţia de autobuz unde se aflau cei doi soţi.

Copertina din metal şi geamurile s-au făcut ţăndări.

Lovită în plin, tânără de 20 de ani a murit după ce a stat trei zile în comă, iar soţul ei se află la Terapie Intensivă. Medicii au fost nevoiţi să-i amputeze un picior, pentru a-i salva viaţa. Şoferul care a provocat tragedia este cercetat acum în libertate.

Mama tânărului rănit în accident: "A băgat o faţă de 20 de ani în mormânt şi pe un băiat l-a nenorocit pe viaţă. Să se pună în situaţia băiatului meu. De ieri plângea într-una. Vă daţi seama ce dureros era pentru el şi nu se poate mişca, numai capul şi-l poate mişca."

În Baia Mare, oamenii sunt revoltaţi şi protestează de când au aflat decizia magistraţilor.

Oana Baciu, Asociaţia Pentru Sprijinul Victimelor Accidentelor Rutiere: "Pedepsele şi modul în care se întâmplă lucrurile într-o cercetare la noi lasa de dorit. Pietonul în situaţia de faţă consider că nu are nicio vină, era în afara părţii carosabile, într-o zonă în care el ar fi trebuit să se considere protejat."

Şoferul care a distrus familia din Baia Mare a mai fost sancţionat, în trecut, pentru numeroase abateri rutiere, inclusiv un accident soldat cu pagube materiale.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureş: "A fost sancţionat în trecut pentru lipsa documente, depăşirea vitezei regulamentare şi i-a fost reţinut permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile, ca urmare a unei depăşiri neregulamentare."
Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.


VIDEO PROTVPLUS.RO