Nepoata unui președinte din Africa, găsită moartă într-un cămin studențesc din Timișoara

Ultima actualizare: 27-05-2020 21:05

Nepoata unui înalt demnitar din Uganda a fost găsită moartă într-un cămin studențesc din Timișoara. Tânăra venise la noi cu o bursă de studii.

 

S-ar fi simțit rău în ultimele zile, iar prietenii ei, de acasă, din statul african au alertat autoritățile din România.

Studenta de 24 de ani a început să se simtă rău duminică. Avea febră și tușea. A chemat ambulanța, însă a indicat o adresă greșită.

În cele din urmă, echipajul a ajuns la ea și i-a administrat niște injecții. Tânăra a refuzat să fie dusă la spital și i-a mărturisit, prin mesaje, unui prieten, că medicii au întrebat-o și de simptome specifice covid-19. Apoi, nu a mai răspuns la telefon, iar prietenii ei din Uganda s-au alarmat.

A două zi, au contactat autoritățile de la noi. Un echipaj de pompieri a mers la cămin, au spart ușa camerei și au găsit-o moartă. Nu avea urme de violență pe corp, așa că rămâne ca medici legiști să clarifice cauza decesului.
Tânăra locuia, de la începutul lui februarie, în căminul 15 din complexul studențesc. Stătea singură în cameră și era printre puținii rămași pe loc, odată cu izbucnirea epidemiei COVID-19.

Horia Băcanu, purtător de cuvânt Universitatea de Vest din Timișoara: "O studentă anul 1, master este bursieră a UVT cetățean non UE din zona africană, venită la un program de studii al Facultății de Științe Ecomonice, relații internaționale, un program de studii în limba engleză".

Duminică, în jurul orei 17, tânăra a sunat la 112. Nu se simțea bine. Poate și de aceea, a dat inițial o adresa greșită. Tot ea a semnat însă că refuza să fie transportată la spital.

Florin Crișan, purtător de cuvânt Serviciul de Ambulanță Timiș: ”Au consultat persoana respectivă, din care am înțeles de la colegii de pe ambulanța privată chiar i-au recomnadat că în cazul în care se agravează simptomatologia sau apare altceva să meargă la spital. Luni la ora 9:25, adică în data de 25 a fost solicitată ambulanța pentru aceeași persoană cu stări de vomă, rău, informații neclare".

Doar că studenta nu a mai deschis ușa. Au fost chemați pompierii în ajutor. Ei au găsit-o decedată.

Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Timiș: "În caz a fost întocmit un dosar penal în REM pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. În continuare polițiștii efectuează cercetării în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului".

Lumină în acest caz ar trebui să facă raportul medico-legal, care este așteptat de anchetatori.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO