Se împlinește un an de când Liviu Dragnea a intrat la închisoare. Când ar putea fi eliberat condiționat fostul lider PSD

Ultima actualizare: 27-05-2020 16:30
Se împlinește un an de când Liviu Dragnea a intrat la închisoare. Când ar putea fi eliberat condiționat fostul lider PSD
Inquam/ George Calin

Pe 27 mai 2020 se împlinește un an de când Liviu Dragnea a intrat la închisoare, în urma sentinței definitive de condamnare la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu.

 

Dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut între timp, fostul lider PSD ar putea fi eliberat condiționat după executarea a cel puțin două treimi din condamnare.

Asta înseamnă că Dragnea ar putea fi eliberat, cel mai devreme, undeva pe sfârșitul lunii iulie, în anul 2021.

În acest an scurs de când a intrat după gratii, Liviu Dragnea a înaintat instanței șase cereri de eliberare, sub diverse motive juridice. Toate au fost respinse.

Ultima a fost respinsă luni, când Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, ca nefondată, contestaţia împotriva sentinţei din 30 ianuarie 2020, împotriva condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare.

 

Audiat prin videoconferință

 

Dragnea a fost audiat prin videoconferinţă de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă avocaţii acestuia au reclamat faptul că, din cauza unor probleme tehnice, “nu prea s-a înţeles mare lucru” din ce a spus fostul preşedinte al PSD.

Audierea a avut loc în cadrul unui proces în care fostul preşedinte al PSD solicită să fi eliberat din penitenciar, pe motiv că este deţinut nelegal în închisoare.

Dragnea nu a fost adus de la penitenciar, fiind reprezentat de avocaţi în sala de judecată.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO