Echipele speciale încearcă să salveze cele 14.000 de oi din nava scufundată
S-a dat alarma în Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a scufundat la scurt timp după ce a plecat în cursă. Vaporul n-a mai apucat să iasă în larg pentru că s-a înclinat periculos și a început să ia apă.
Ca să scape cu viață, unul dintre marinari a sărit în marea rece că gheața, însă a fost recuperat la timp de echipele de intervenție. În timp ce autoritățile caută soluții pentru a pune nava pe linia de plutire, pompierii și polițiștii de la garda de coastă încearcă să facă ceva și pentru bietele animale rămase la bord.
Nava Queen Hind avea oficial la bord 14.600 de oi pe care trebuia să le transporte până în Libia. În jurul orei 11:00 s-a dat alarma.
Un martor a reușit să fotografieze momentele în care nava s-a înclinat periculos la tribord, adică pe partea dreapta, iar în câteva minute a început să se scufunde. Unul dintre cei 22 de marinari aflați la bord s-a speriat îngrozitor.
Ana Maria Stoica, puratator de cuvânt ISU Dobrogea: „O persoană a fost căzută în apă, recuperată de îndată și transportată cu un remorcher la mal. Aceasta a fost evaluată medical de echipajul ambulanței din cadrul SAJ Constanța și transportată la spital. Aceasta era conștientă, cooperantă, în șoc hipotermic. "
Dan Jeaca, prefectul județului Constanța: „Sunt mai multe variante: ba că încărcătura nu a fost bine așezată, echilibrată, ba că animalele s-au speriat și s-au retras într-o parte sau alta a navei, o să vedem”.
Reporter: „Se pune problema că erau mai multe ani ale decât permite nava?”
Ana Maria Stoica: „Este și varianta aceasta, vom investiga"
În acest moment, nava nu se mai scufundă. Autoritățile caută și soluții pentru a salva cele 14.000 de oi care se aflau la bordul vaporului. Echipele de intervenție au anunțat că operațiunile în Portul Midia nu sunt afectate.
În imaginile suprinse de echipele de intervenție se observă cum bietele animale sunt în mijlocul acvatoriului portuar și încearcă să stea pe bucăți din nava pentru a nu ajunge în apă.
Daniel Popa, inspector general ISU Dobrogea: „Probabil sunt și înecate, navas-a lăsat într-o parte și toate animalele au venit grămadă. O să le scoatem efectiv de acolo. Cu oameni cu ambarcațiuni, să vedem ce resurse avem pe care le putem folosi”
Echipele de intervenție caută și o soluție de a repune nava pe linia de plutire. Comandantul vasului da acum explicații la Căpitănia Portului Constanța.