Muzeul National de Arta poate fi vizitat din fata laptopului. Galeriile din Palatul Regal au intrat in era digitala

Ultimul update: Sambata 03 Mai 2014 07:09
Data publicarii: Miercuri 30 Aprilie 2014 19:49
Categorie: Social

Muzeul National de Arta al Romaniei poate fi vizitat si virtual. Opere de Rembrandt, Delacroix sau El Greco devin accesibile printr-un simplu click.

Turul operelor de arta, pe Internet, se adreseaza pasionatilor care nu au posibilitatea sa mearga la Palatul Regal. Nu este primul muzeu romanesc care isi face intrarea in era digitala, iar cei care au initiat sistemul spera sa atraga apoi publicul sa vada panzele ori sculpturile cu adevarat in salile de expozitie.

In turul virtual al Muzeului National de Arta veti putea intra in galeria de arta europeana si galeria de arta romaneasca, dar si in muzeele Theodor Pallady si Zambaccian. Toate acestea aduna cel mai bogat patrimoniu de arta romaneasca si universala din tara.

Din fata laptopului, veti ajunge direct in salile in care se afla opere celebre semnate de Rembrandt sau Rodin. "Fiecare muzeu ar trebui sa aiba un tur virtual pentru a oferi sansa celor care nu pot sa vina in persoana aici, sa vada, totusi, ce contine muzeul", a declarat un reprezentant al muzeului.

Un tur virtual al muzeului de arta ne va imbogati cunostintele, insa nu se compara cu bucuria de a vedea pe viu opere de o valoare inestimabila. Scopul unui astfel de tur este sa aduca oamenii in muzeu. Vizitatorii vor avea, pe langa incantarea de a observa detaliile unei picturi, si placerea de a mirosi un parfum special creat in Franta, care reda mirosul florilor din tabloul lui Jan Breughel cel Batran.

"In nici un caz prezenta tururilor virtuale nu a dus niciodata la diminuarea numarului de vizitatori, dimpotriva. Ii incita pe oameni sa vina sa vada, starnindu-le curiozitatea", a explicat Maria Sfrijan, reprezentantul Muzeul National de Arta al Romaniei.

Muzeul Taranului Roman

Si Muzeul Brukenthal din Sibiu sau Muzeul Taranului Roman sunt accesibile pe Internet. Moda tururilor virtuale vine, bineinteles, din vest. Marile muzee ale lumii, precum Louvre-ul din Paris, ori National Gallery din Londra, sunt vizitate online de oameni din toata lumea. In plus, la Muzeul de la Palatul Regal, exista, de acum, si aplicatii pentru persoane cu deficiente.

In 2013, Muzeul National de arta a avut aproximativ 100.000 de vizitatori, dar conducerea muzeului spera ca acest numar sa creasca, pentru ca turul virtual le va starni oamenilor curiozitatea.

Seara de vis la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca
Seara de vis la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca
VIDEO PROTVPLUS.RO
zăpadă Piața Victoriei
Pancartă luminoasă pe grămada de zăpadă din Piaţa Victoriei: "Aici e PSD Firea"
Animalele de companie care au ajuns să facă bani pentru stăpânii lor
Femeie tâlhărită în propria casă de 4 indivizi cu cagule, care au legat-o și au lovit-o
Românul care a organizat primele raliuri are 100 de ani. A lucrat și cu Regele Mihai
Concurs de pescuit la copcă, în Bacău. ”Avem slăninuță, pește este puțin”
Klaus Iohannis, selfie cu schiori, în Munții Șureanu
gradinita
Grădinițe și creșe cu tarif de doar 8 lei/zi, ridicate cu fonduri europene. ”Mană cerească”
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
Cursuri suspendate astăzi în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea