Munca in folosul comunitatii. O expresie pe care o stim doar din filme. In Romania, toti au scutire
Legea care-i sileste pe beneficiarii de ajutoare sociale sa presteze munca in folosul comunitatii, macar trei zile pe luna, ajunge sa fie aplicata romaneste.
La Rasnov, judetul Brasov, un sfert dintre beneficiarii de ajutoare si-au luat scutiri medicale. Aceasta tanara de 35 de ani, care se ascunde, ar avea de prestat 45 de ore pe luna, dar a spus ca face atacuri de panica.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Medicii spun ca atacul de panica survine pe perioade scurte de timp si nu te impiedica sa muncesti.
O alta tanara e si ea revoltata ca asistentii o cheama la munca. Prima oara a venit la primarie sa spuna ca trebuie sa aiba grija de mama ei, bolnava, desi sunt si alti membri ai familiei care stau degeaba acasa. Apoi, a revenit si a spus ca a suferit un chiuretaj.
Insa, pe biletul de iesire din spital, nu scria nicaieri ca nu ar fi apta de munca. Ion a pierdut deja ajutorul social, pentru ca nu a venit decat o singura zi la munca, apoi ...a racit si a stat in pat.
Legea prevede clar: beneficiarii ajutorului social, daca sint chemati de primar la munca in folosul comunitatii, sunt obligati sa vina. Scutirea insa rezolva totul!
Asa ca sistemul merge inainte.