Multe școli sunt în șantier înainte de începerea școlii. La altele nici măcar n-au început lucrările
Aproape ca în fiecare final de vară, cu doar câteva săptămâni înainte de întoarcerea elevilor în clase multe şcoli sunt încă în şantier.
Primarii spun că trag tare pentru ca lucrările să fie încheiate la timp dar o parte dintre clădiri nu vor fi funcţionale.
La Nădlac, de 13 se ani se lucrează la un campus pentru elevi. Nici acum nu este finalizat. Ca atare, şcoala se face în clădiri pentru care primăria plăteşte chirie peste 100.000 de euro pe an.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Nicoleta Huszarik, director liceu Nădlac: „La 1 aprilie 2008 am fost chemată de către domnul primar pentru că se turna prima cupă de beton. Menţionez din nou şi mă gândeam atunci şi apoi de-a lungul anilor, să nu fi fost o păcăleală de 1 aprilie".
„Speranţa moare ultima şi aşteptăm să ne acorde cineva sprijinul” spune primarul localității.
Campusul ar fi trebuit să fie printre cele mai moderne din ţară, cu săli de clasă, laboratoare, internat, terenuri de sport şi garsoniere pentru profesori.
Ioan Radu Mărginean, primar Nădlac: „Dacă acest proiect grandios nu s-ar fi demarat acum 13 ani pe acest teren de 4,5 ha s-ar fi putut construi una, două, sau trei şcoli. Investiţia a fost foarte bine gândită, dar, din păcate, nu a fost finalizată".
La Şcoala din Stoina, judeţul Gorj, se lucrează la grupul sanitar încă din 2012.
Laurenţiu Anghel, primar comuna Stoina: „Constructorul s-a angajat conform contractului să finalizeze la începutul anului şcolar, să fie funcţional 100% acest grup sanitar. Însă vom vedea ce vom face cu banii, dacă ne permitem să plătim din bugetul local ultima tranșă de investiţii."
Şi la Tg. Jiu, speranţele sunt la fel de mari. Fostele ateliere ale unui liceu au fost transformate, cu bani de la bugetul local, în cea mai mare creşă din oraş. Numai că mobilierul necesar nu va ajunge aici mai devreme de o lună.
La Timişoara, Colegiul Tehnic Emanoil Ungureanu intra în reabilitare, cu bani europeni, în prag de septembrie.
Adina Mioc - director Colegiul Tehnic: „Se va lucra pe exterior atât timp cât timpul permite, urmând a se lucra și în interior peste iarnă, probabil".
Numai în Timiş, 14 unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 88 nu au autorizaţie ISU.