Motivul pentru care Eugen Sechila, apropiat al lui Călin Georgescu, ar fi vrut să fugă în Ciad. Ce l-ar fi așteptat acolo
Eugen Sechila, și el luptător în Legiunea Străină, acum apropiat al lui Călin Georgescu, a fost dus la Parchetul General cu mandat de aducere și plasat sub control judiciar.
Potrivit unor surse din anchetă, Sechila ar fi vrut să plece în Ciad. Poliția Română este și pe urmele celor care după anularea alegerilor au instigat în mediul online la violență și au incitat oamenii să iasă în stradă, să ucidă persoane publice ori să arunce în aer clădiri.
Conform unor surse judiciare, existau informații că Eugen Sechila intenționa să părăsească țara. Destinația ar fi fost Ciad, o țară situată în Africa Centrală. Este cunoscută de cei iubitori de aventură, dar marcată de nesiguranță și criminalitate sporită.
Alegerea acestei destinații ar putea fi explicată prin faptul că Sechila este fost luptător al Legiunii Străine, iar în astfel de zone instabile expertiza unui mercenar este căutată.
Ca să-l împiedice să părăsească țara, procurorii parchetului general l-au pus sub control judiciar și i-au interzis să plece. Măsura au luat-o în dosarul în care fostul luptător în Legiunea Străină este inculpat pentru infracțiunea de port sau promovare în public a însemnelor legionare.
Într-o fotografie în care apare lângă Călin Georgescu, Sechila purta însemnul Gărzii de Fier, lucru interzis de lege.
Pe lângă asta, Sechila și-a exprimat public poziții extremiste, a negat existenta Holocaustului și s-a asociat cu mișcarea neo-legionară, promovând ideologii naționaliste radicale.
Percheziții și rețineri efectuate de Poliție
În aceste zile, Poliția Română îi monitorizează intens pe toți cei care au incitat la acte de violență extremă, revoltă publică și antisemitism. Sunt în derulare mai multe percheziții și rețineri.
Printre cei vizați este acest individ de 37 de ani care a șocat prin publicarea unui mesaj video antisemit. Cu fața mascată de un filtru transmite amenințări, folosind un limbaj extrem de agresiv și instigator la acte de violență.
Filmarea integrală are 3 minute și nu poate fi difuzată. Individul se află acum sub control judiciar.
Alt inculpat ridicat de polițiști este un bărbat din Brăila care după anularea procesului electoral a postat un video: „Ce faci? Îmi iau țara înapoi. Dacă nu se poate cu asta, atunci cu asta” (arătând toporul).
Și casa autorului acestei postări - o poză cu o arma de foc însoțită de mesajul "asta e soluția" - a fost percheziționată de polițiști. S-au găsit 8 cuțite de vânătoare, un detector de metale și mai multe articole pirotehnice.
Iar un bărbat de 39 de ani dintr-o localitate din Alba a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a postat acum o săptămână un video prin care îndeamna oamenii să iasă în stradă și să se revolte pentru că era nemulțumit de anularea alegerilor.
Doar vineri s-au făcut percheziții în județele Alba, Argeș, Prahova, Suceava și Vrancea pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare publică și incitare la violență, ură sau discriminare.
Marius Grama, Gina Obrejan, Lavinia Petrea.