De ce au fost eliberate din arest doctorițele de la Pantelimon. Expertiza medico-legală a fost calea de scăpare
Curtea de Apel București a dat publicității motivarea deciziei care a dus la eliberarea din arest a celor două doctorițe anesteziste de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală.
Ambele sunt acuzate că ar fi ucis cu premeditare un pacient aflat în fază terminală.
Curtea de Apel București a avut nevoie de 3 săptămâni ca să motiveze această decizie ce a dus la eliberarea din arest preventiv a celor două anesteziste de la Spitalul Sfântul Pantelimon.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Iar argumentele sunt destul de multe, plecând de la concluzia, poate cea mai importantă, și anume aceea că nu există, din punct de vedere al magistraților, probe și, mai ales indicii temeinice care să susțină acuzațiile ce, iată, au dus acum câteva săptămâni la reținerea și apoi arestarea preventivă a celor două acuzate, pe de o parte de tentativă de omor, pe de altă parte, de omor calificat cu premeditare, victimă fiind un pacient care era într-o stare terminală.
Pe de altă parte, spun judecătorii Curții de Apel București, probele strânse de procurorii Parchetului Capitalei, care cercetează acest caz atât de controversat, nu sunt deloc convingătoare. Unele dintre ele nu au fost administrate până la capăt și, mai ales, nu ar fi făcut dovada că aceste două anesteziste ar fi premeditat cu adevărat suprimarea vieții acestui pacient.
Aceiași magistrați de la Curtea de Apel București pun la îndoială și concluziile legiștilor, spunând că raportul de expertiză medico-legală este un document incomplet și că s-ar baza pe dovezi insuficiente, doar pe mărturia unui medic de terapie intensivă și a unor foi de observație, spunând că, de fapt, investigația din punct de vedere medico-legal ar trebui să fie mult mai complexă.
Ei spun că ar fi trebuit să se bazeze inclusiv pe necropsie, o procedură ce nu a fost făcută la vremea respectivă, atunci, la început de aprilie. Mai ales legiștii spun că acel judecător ar fi trebuit să țină cont de faptul că, după ce s-ar fi consumat acea reducere a dozei de noradrenalină, o decizie de terapie dispusă de doctorițe, una dintre asistente i-ar fi administrat pacientului, cu gândul de a-i salva viața, o doză de adrenalină ori, apreciază magistrații Curții de Apel București, legiștii ar trebui să spună dacă nu cumva această operațiune medicală ar fi contribuit la intervenirea stocului cardio-respirator și apoi la deces.
Așadar, concluziile judecătorilor de drepturi și libertăți sunt fără echivoc. Ele au stat la baza acelei decizii care a dus la eliberarea din arest preventiv a celor două doctorițe.
Iar de acum, procurorii Parchetului Capitalei vor trebui să accelereze această anchetă, dar mai ales să stabilească foarte clar ce anume e de făcut și, mai ales, să dezvolte acele probe despre care judecătorii Curții de Apel București au spus că nu sunt suficiente de convingătoare.
Sursa: Pro TV
Etichete: Curtea de Apel Bucuresti, parchetul general, spitalul sfantul pantelimon, asistente,
Dată publicare:
11-09-2024 13:59