Motivarea condamnării lui Liviu Dragnea. ICCJ: „A conceput întreaga activitate infracțională”
"Liviu Dragnea a conceput întreaga activitate infracţională în legătură cu angajările fictive de la Direcţia de Protecţia Copilului Teleorman şi a dat declaraţii nesincere în instanţă".
Aşa îşi motivează judecătorii instanţei supreme decizia de a-l trimite după gratii pe fostul preşedinte al PSD pentru 3 ani şi jumătate pentru instigare la abuz în serviciu. Iar pedeapsa dată, în opinie majoritară, se arată în motivarea condamnării dată miercuri publicităţii - este proporţională şi menită să îi dea ocazia lui Liviu Dragnea să îşi schimbe atitudinea.
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigarea la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.
Instanţa supremă a menţinut decizia pronunţată în iunie anul trecut de completul de 3 judecători. Pedeapsa cu suspendare primită de liderul PSD în dosarul referendumului a fost contopită cu cea de acum.
Decizia definitivă de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost dată cu majoritate. Patru dintre cei cinci membri ai completului au decis că locul lui este în spatele gratiilor, în timp ce al cincilea a opinat ca dosarul ar trebui trimis înapoi la instanţă de fond şi judecat de la zero.
Decizia de condamnare a fost luată de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecători făcând opinie separată, în sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv că acel complet de la fond ar fi trebuit să fie specializat în fapte de corupţie.
Şi Floarea Alesu, fost director general al DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Teleorman, a rămas cu condamnarea de la instanţa de fond, respectiv 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.
Pe de altă parte, Instanţa supremă a admis apelurile unora dintre inculpaţi, reducând pedepsele aplicate acestora la fond.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!