Liviu Dragnea a fost scos din penitenciar și dus la tribunal. Ce le-a spus judecătorilor


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2019 17:29
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2019 12:25
Categorie: Stiri Justitie
Liviu Dragnea

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost scos, joi, din Penitenciarul Rahova și dus la Tribunalul Bucureşti, pentru a fi audiat ca martor.

Este vorba despre procesul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată la începutul anului 2018, pentru că ar fi făcut trafic de influenţă în vremea în care era preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ședința de la Tribunalul București nu a fost publică, astfel că presa nu a avut acces în sala de judecată.

Potrivit Agerpres, la începutul procesului, judecătorul care se ocupă de acest caz a anunţat că sunt programaţi să fie audiaţi ca martori Liviu Dragnea şi fostul premier Victor Ponta.

Ponta nu s-a prezentat la ora stabilită de instanţă, iar magistratul a decis să amâne procesul pentru scurt timp.

Mai mult, judecătorul a stabilit ca audierea martorilor să se facă în şedinţă nepublică. Procurorul a susţinut că audierile ar trebui să fie publice, însă judecătorul Gheorghe Tudorel Zgondea a precizat că, ''având în vedere calitatea publică a martorilor'', se impune ca şedinţa să fie cu uşile închise.

În jurul orei 14,00, Liviu Dragnea a fost introdus în sala de judecată, fără cătuşe la mâini, fiind escortat de 7 agenţi. Îmbrăcat în cămaşă albă şi costum de culoare închisă, Dragnea a fost aşezat în boxa arestaţilor, după care a început să dea o declaraţie în calitate de martor.

Dragnea execută la Penitenciarul Rahova o condamnare de trei ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Valeriu Zgonea, predecesorul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată pentru că ar fi primit șpagă o excursie la Viena, dar şi materiale de construcţii pentru o casă de vacanţă.

Zgonea a fost exclus din Partidul Social Democrat pentru că a îndrăznit să îi ceară demisia lui Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat în dosarul ″Referendumul″⁣. 

Potrivit procurorilor, în 2014, pe când era unul dintre cei mai puternici oameni din PSD, Zgonea ar fi ajutat-o pe fiica unui consilier judeţean din Buzău să ocupe o funcţie cheie în Ministerul Comunicaţiilor, iar apoi să devină subsecretar de stat. În schimb, Dumitru Dobrica i-ar fi achiat lui Zgonea şi iubitei acestuia o excursie de patru zile la Viena şi le-ar fi dat materiale de construcţii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO