Momentul impactului în accidentul din Botoșani transmis Live, pe Facebook. Ce alcolemie avea șoferul

×
Codul embed a fost copiat

Șase oameni au fost răniți și trei mașini distruse, în urma unui accident produs în Botoșani de un șofer reținut între timp.

Individul de 28 de ani a gonit pe străzile orașului, după ce băuse zdravăn, aşa cum au arătat analizele de sânge. În timp ce prietenul său transmitea cursa live, pe facebook, tânărul a lovit o mașină, pe care a aruncat-o în alt vehicul. În fața polițiștilor, a negat inițial că se afla la volan, iar agenții au fost nevoiți să îl țină cu forța. Agresiv, individul i-a amenințat și a sărit să îi bată. Iar după recoltarea probelor a fugit din spital, dar a fost prins de jandarmi, și reținut pentru 24 de ore.

Momentul impactului a fost surprins de pasagerul aflat în dreapta. Şoferul gonea pe bulevardul din centrul oraşului Botoşani şi a lovit un autoturism oprit la trecerea pentru pietoni. Maşina izbită a intrat în alta, aflată pe contrasens, apoi s-a răsturnat.

Din acest moment, a început circul. Şoferul le-a spus poliţiştilor că nu se afla el la volan şi chiar i-a bruscat.

Poliţist: "Tinere care spui că nu ai condus. Ce căuta buletinul tău aici?
Șofer: Lasă-l acolo.
Polițist: Al cui e buletinul?
Șofer: Băi! Eu vă respect!"

Citește și
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Agresiv şi băut, tânărul a vrut să plece, iniţial, de la locul accidentului.

Dialog Șofer - polițist: "Stai aici! Stai, bre! Ce tragi de mine?! Cine era la volan? Moş Crăciun. Am zis să stai aici! Domnul meu! Nu mă forţa că îţi dau una de îţi sar ochelarii! Tinere, ia şi te calmează. Stai la faţa locului! Dacă vreau, stau la faţa locului, dacă nu, tu poţi să mă obligi? Da! Cu ce? Stai aici pentru cercetări."

În urma verificărilor, poliţiştii au aflat că tânărul are permis de conducere eliberat de autorităţile italiene. Martorii confirma că mergea cu viteză.

Martor: "Ăla tot a claxonat din spate şi dintr-odată s-a auzit bubuitura şi aia a fost. Pe aici patrula şi o maşină de poliţie şi au parcat, şi nu au mai lăsat pe nimeni să treacă."

Între timp, pompierii au intervenit pentru a ajuta victimele. Şase persoane au ajuns la spital cu multiple leziuni. Unul dintre şoferii maşinilor lovite a rămas încarcerat.

Tânărul care a provocat accidentul a refuzat să fie testat cu etilotestul, aşa că a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice. Însă de aici a reuşit să fugă. L-au găsit jandarmii lângă stadionul din oraş şi l-au dus din nou la camera de gardă, unde a făcut iarăşi scandal şi i-a jignit pe cei prezenţi.

Dan Izotov, purtător de cuvânt al IJJ Botoşani: "Deoarece bărbatul a părăsit spitalul, s-a procedat la căutarea sa, fiind depistat în zona Stadionului Municipal. A fost dus la UPU unde a provocat scandal şi a adresat injurii forţelor de ordine şi personalului medical."

Într-un final şoferul scandalagiu a fost amendat cu 7.700 de lei: 3000 din cauza comportamentului faţă de poliţişti, restul pentru că a fugit din spital, imediat după recoltarea primelor probe biologice. Analizele au arătat că avea o alcoolemie în sânge de 1,53 la mie. El este cercetat, printre altele, pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub infuenta alcoolului şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Accident cu șase victime, produs de un tânăr din Botoșani. Filma în timp ce conducea și transmitea pe internet. VIDEO
Accident cu șase victime, produs de un tânăr din Botoșani. Filma în timp ce conducea și transmitea pe internet. VIDEO

Șase persoane rănite și trei mașini avariate. Este bilanțul unui accident care a avut loc în noaptea trecută în Botoșani.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi EFE.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.