Momente pline de emoție în noaptea de Înviere. Credincioșii au primit acasă lumina sfântă
Din orașele mari și până în cătune, credincioșii au încercat să nu își piardă speranța chiar dacă ei au stat închiși în case, iar preoții în biserici.
Este primul an în care, de Sfintele Paști, preoții au fost singuri în bisericile în care doar ecoul cântării lor s-a mai auzit în miez de noapte.
Nici înconjorul lăcășele de cult n-a mai avut loc. Credincioșii au respectat restricțiile și, cu durere în suflet, au stat acasă și au primit lumina sfântă din mâinile voluntarilor îmbrăcați în alb, care au vestit astfel miracolul Învierii.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În mai multe locuri din țară, lacrimile credincioșilor s-au văzut doar în lumânările aprinse la ferestre.
O femeie a alergat să prindă lumina sfânta. Sfârșită parcă își trage sufletul și își recapătă puterile, când unul dintre voluntari i-a auzit strigătul.
Și în Sibiu, câțiva preoți echipați cu măști și mănuși de protecție, au mers din casă în casă ca să împartă acest dar minunat.
Preot: „Sunteți prima credincioasă din Sibiu. Să știți, așa a vrut Maica Domnului.
Femeie: „Ce clipă binecuvântată! Doamne!”
Reporter: „De ce ați ales lumânarea acesta?”
Femeie: „Pentru că eu am aprins-o la mormântul Sfânt în anul 2012. La Învierea din 2012 și de atunci o păstrez cu mare drag.”
Arhimandrit Ioachium Tomoioagă, vicar administrativ Arhiepiscopia Sibiu: „Îmi doresc foarte mult ca toți cei care vor primi sfânta lumină anul acesta, sfânta lumină să însemne pentru ei mai mult decât altă dată: bucurie, pace, liniște și mai ales curaj.”
Femeie: „E greu că atâta nădejde mai aveam și noi, și dacă ne-a luat-o și pe asta...”
În Ploiești, în schimb, credincioșii au vorbit cu speranță de mai bine.
Enoriaș: „E total diferit față de ceea ce știam până acuma, dar trebuie să trecem peste asta. Este normal. Dacă noi nu facem ceea ce ni se spune în niciun caz nu o să fie bine. Dar va fi bine.”
Femeie: „Simțim mult mai special sărbătoarea asta. Când simți că pierzi ceva, prețuiești mai mult.”
ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: „Ne rugăm împreună cu dumneavoastră în fața acestei lumini simple, palide!”
Chiar dacă a fost dificil, cei mai mulți au dat dovadă că au înțeles cu adevărat ce înseamnă responsabilitatea în aceste vremuri.