Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu, lângă soția sa, Leopoldina Bălănuță
Actorul Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Bellu din Capitală.
El a fost înhumat alături de soţia sa, actriţa Leopoldina Bălănuţă, decedată în 1998, conform Agerpres.
Printre cei care l-au condus pe ultimul drum s-au aflat actorii Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Magda Catone, Ştefan Gheorghiu - directorul executiv al Credidam, precum şi colegi de la Teatrul Mic, dar şi oameni simpli care l-au cunoscut pe marele actor.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Multe coroane au fost depuse la înmormântarea sa, inclusiv din partea Rapidului, club de care marele actor a fost ataşat.
În luna decembrie, Mitică Popescu a ajuns la spitalul Floreasca, însă de mai bine de o săptămână era în grija medicilor de la Elias pentru recuperare.
Deși avea probleme cardiace, dispariția sa i-a șocat pe apropiați. Actorul părea încrezător și îi anunțase că se simte bine.
Discret, s-a stins marţi, la Spital Elias, unde se internase pe 29 decembrie. Conform medicilor, actorul avea probleme cardiace severe și comorbidități.
Mitică Popescu a avut un parcurs artistic remarcabil. A debutat în 1973 pe scena Teatrului Mic și a avut roluri de excepție în piese de Pirandello, Bulgakov, Cehov, Shakespeare sau Moliere.
Tot la Teatrul Mic a cunoscut-o și pe actrița Leopoldina Bălănuță, cea care avea să îi devină soție.
În cinematografie a avut succes cu rolul lui Cocoşilă din „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, film în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu.
Stere Gulea, regizor: „Era un om a cărui sinceritate și bunătate și cumsecădenie o citeai pe față, după aceea el dădea aparență de un om simplu. Asta era pentru cinema un lucru foarte bun, pentru că dădea veridicitate rolurilor".
A jucat nouă ani cu casa închisă în spectacolul „Niște țărani” de Dinu Săraru, în regia Cătălinei Buzoianu. Mai apoi, romanul cu același nume a fost ecranizat cu titlul „Vânătoarea de Vulpi".
S-a retras de pe scenă în 2013.