Cauza morții lui Mitică Popescu. Ce spun reprezentanții Spitalului Elias
Reprezentanții Spitalului Elias, unde a murit actorul Mitică Popescu, au oferit informații despre moartea artistului.
Conform acestora, actorul avea probleme cardiace severe și multiple comorbidități.
În luna decembrie, Mitică Popescu a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce a suferit un AVC. În ultima săptămână, el a fost internat la Elias pentru recuperare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Amintim că actorul Mitică Popescu a murit, marți, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală. El era internat la Elias de pe 29 decembrie.
Actorul Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936, în Bucureşti. În 1967, el a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din Bucureşti, dar cea mai mare parte a carierei, actorul Mitică Popescu a jucat pe scena Teatrului Mic.
A jucat și pe scena Teatrului Naţional ''Mihai Eminescu'' din Timişoara, dar şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.
Memorabil, în cariera sa cinematografică, rămâne rolul lui Cocoşilă din filmul ''Moromeţii'', de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu. Filmul Mormeții poate fi urmărit și pe VOYO.
Un alt rol de referinţă este cel din filmul ''Vânătoarea de vulpi'' (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului ''Nişte ţărani'' de Dinu Săraru, în care Mitică Popescu are o apariţie de neuitat, amintește Agerpres.
Filmografia sa mai include roluri în filme precum ''Stejar, extremă urgenţă'' (regia Dinu Cocea, 1973), ''Mere roşii'' (regia Alexandru Tatos, 1976), ''De ce trag clopotele, Mitică?'' (regia Lucian Pintilie, 1981), ''Înghiţitorul de săbii'' (regia Alexa Visarion, 1981), ''Glissando'' (regia Mircea Daneliuc, 1985), ''Căsătorie cu repetiţie'' (regia Virgil Calotescu, 1985), ''Secretul armei...secrete'' (regia Alexandru Tatos, 1988), ''Cel mai iubit dintre pământeni'' (regia Şerban Marinescu, 1993), ''Dulcea saună a morţii'' (regia Andrei Blaier, 2003), ''Păcală se întoarce'' (regia Geo Saizescu, 2006), ''Ticăloşii'' (regia Şerban Marinescu, 2007) sau ''Umilinţă'' (regia Cătălin Apostol, 2011).