Sentinta finala in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, amanata. Cand isi vor afla pedeapsa Dragomir si Sandu
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, pentru 15 iunie pronuntarea sentintei definitive in dosarul privind excluderea clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern.
Decizia pe care magistratii Curtii de Apel Bucuresti urmau sa o ia miercuri in acest caz ar fi fost definitiva, insa instanta bucuresteana a amanat pronuntarea pentru data de 15 iunie.
La ultimul termen al procesului, din 17 mai, procurorii DNA au cerut pedepse orientate spre maxim atat pentru Mircea Sandu, cat si pentru Dumitru Dragomir.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Dumitru Dragomir le-a spus magistratilor Curtii de Apel Bucuresti ca Adrian Mititelu a fost victima propriului jurist si ca se bazeaza pe declaratiile acestuia. De asemenea, fostul presedinte al LFP a sustinut ca este "total nevinovat", ca nu are "nicio tangenta" cu acest proces si ca de 15 ani el nu doarme noaptea si a "albit total"."Mi-a explicat juristul cum ca Mititelu a semnat o conventie intre club si LPF prin care se angaja sa respecte regulamentele. Toata lumea face trimitere la jucatorii pierduti de Craiova. Contractul dintre jucator si club e tabu. Daca erau platiti, ei nu cereau sa fie liberi de contract. Ei nu au inregistrat contractele in contabilitate ca sa nu plateasca taxe. A fost sfatuit prost. I-am dat doua saptamani sa-si retraga plangerile. Ce clementa mai.mare vreti? Acum mi-am dat seama ca Mititelu a fost impins de.juristi. Daca in tara asta nu se respecta legea, statutele si regulamentele, va fi haos. Am gura mare, dar nu am incalcat niciun paragraf de lege. De sapte ani nu vorbesc cu Piturca. Eu am tinut doi ani U Craiova pe banii mei. Toata lumea te acuza de fel de fel de tampenii si spun ca am zis nu stiu ce la televizor. La cate am spus eu la televizor (...) Nu am dormit noaptea in ultimii 15 ani. Am albit total", le-a spus Dragomir magistratilor Curtii de Apel Bucuresti.
La randul lui, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal Mircea Sandu a sustinut in instanta ca nu a "apelat la niciun leu din bugetul tarii" si ca i se pare de neinteles ceea ce i se intampla. "Am fost crescut intr-o familie modesta, dar cu respect. Am terminat toate treptele scolarizarii la zi, am fost fotbalist de liga de la 17 ani si jumatate, am jucat peste 400 de meciuri de prima liga si am marcat peste 200 de goluri. Am invatat sa citesc si sa scriu regulamente. incepand cu 2007 am fost membru in Comitetul Executiv al UEFA. Am reusit pe.proiectele intocmite sa aducem peste 10 milioane de euro bani pentru investitii. Nu am apelat la niciun leu de la bugetul statului. Fata de ceea ce am facut pentru aceasta tara, mi se pare de neinteles ceea ce mi se intampla. Nu am comis nicio ilegalitate. Sunt nevinovat cum sunt toti ceilalti care au votat pentru excluderea clubului. N-am incalcat nicio lege, nu am avut in intentie sa facem rau cuiva", le-a spus Mircea Sandu magistratilor.
De asemenea, mandatarul LPF s-a adresat si el instantei, spunandu-le magistratilor ca prin decizia lor, prin nivelul despagubirilor cerute, ar putea distruge fotbalul din Romania. "Imaginati-va ca hotararea dumneavoastra, prin nivelul despagubirilor cerute, inseamna distrugerea incepand de azi a fotbalului romanesc, a sportului cu cel mai mare impact social si comunitar din Romania. Pot ramane fara loc de munca zeci de mii de jucatori, antrenori, arbitri. Va rog sa va imaginati dizolvarea tuturor competitiilor organizate de LPF. Va rog sa va imaginati ca Romania nu ar mai avea echipe nationale. Imaginati va ca Romania ar putea pierde sansa de organiza Euro 2020. Rog sa va imaginati ca sute de sate si municipii ar ramane fara activitati sportive. Generatii intregi de copii vor trai fara a practica fotbalul", a sustinut mandatarul LPF.
In 13 iunie 2016, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare si obligati sa plateasca fiecare 80.000 de lei amenda penala. Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal au primit o amenda penala de cate 370.000 lei si, daca decizia va fi mentinuta de instanta de apel, vor fi obligate sa publice hotararea de condamnare.
In acest dosar, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie in iunie 2013, fiind acuzati de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF si LPF sunt acuzate de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere de sub sechestru.
Procurorii DNA au aratat in rechizitoriu ca, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, prin incalcarea grava a statutului federatiei. in acest sens, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir si-ar fi folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF, sustin procurorii.
Sursa: Pro TV
Etichete: sentinte, universitatea craiova, dumitru dragomir, mircea sandu,
Dată publicare:
31-05-2017 08:46