Mitica Dragomir si Mircea Sandu, achitati in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova. Fostul sef LPF a inceput sa planga

Dată publicare: 15-06-2017 09:48
Dată actualizare: 18-06-2017 07:21


Surpriza de proportii: fostii sefi ai fotbalului romanesc, Mitica Dragomir si Mircea Sandu au fost achitati in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.

Decizie cel putin spectaculoasa in procesul fostilor sefi ai fotbalului romanesc, Mitica Dragomir si Mircea Sandu. Curtea de Apel Bucuresti i-a declarat definitiv nevinovati in cazul dezafilierii ''Universitatii Craiova'' si i-a achitat.

Asta dupa ce in prima instanta fusesera condamnati la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare si la plata a 80.000 de lei, amenda penala. Achitate sunt si Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal.

Verdictul surprinzator a fost dat de Curtea de apel Bucuresti dupa mai multe amanari. Fostul presedinte al LPF Mitica Dragomir si fostul sef al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu sunt nevinovati.

Potrivit judecatorilor esi nu au comis un abuz in serviciu impotriva clubului de fotbal Universitatea Craiova, iar fapta nu ar fi prevazuta de legea penala.

Mitica Dragomir a inceput sa planga. A primit vestea acasa, in timp ce Mircea sandu era in avion. Se intorcea de la Nisa.

Decizia este cu atat mai surprinzatoare cu cat in prima in instanta cei doi au fost condamnati si pusi sa ii plateasca daune de 250 de milioane de euro patronului Universitatii Craiova.

Chiar daca a fost declarat nevinovat si implicit achitat, Mitica Dragomir si implicit Mircea Sandu nu scapa de probleme. Latura civila a afacerii a fost clasata nesolutionata asa ca va fi transata intr-un proces separat. Ceea ce inseamna ca pana la solutionarea lui, casa lui Dragomir, ca si alte proprietati raman sub sechestru.

Mitica Dragomir mai are un proces in care este judecat pentru delapidare si la care are deja o prima sentinta: 7 ani de inchisoare. Asta in timp ce Mircea Sandu este anchetat de DIICOT pentru ca ar fi delapidat fondurile FIFA.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO