Minore convinse prin metoda "lover boy" sa practice prostitutia in Galati. Unul din proxeneti are 15 ani

Ultima actualizare: 04-06-2017 01:20
masini politie

Patru persoane banuite ca ar fi determinat prin metoda "lover boy” mai multe femei, dar si cinci minore, sa practice prostitutia au fost retinute si urmeaza sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au desfasurat, luni, o actiune in municipiul Galati, iar cu aceasta ocazie au fost identificate cinci persoane cu varste cuprinse intre 15 si 21de ani, despre care existau informatii ca ar fi determinat si inlesnit practicarea prostitutiei, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de IPJ Galati, informeaza news.ro.

Astfel, au fost puse in executare cinci mandate de aducere, iar fata de patru dintre aceste persoane s-a dispus marti retinerea, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa fie prezentate Judecatoriei Galati, cu propunere de arestare preventiva. Fata de a cincea persoana, un baiat de 15 ani, urmeaza sa fie facute verificari pentru a se stabili daca a avut discernamant la momentul comiterii faptei.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2016 - 2017, cei cinci ar fi determinat prin metoda "lover boy” mai multe femei, dintre care si cinci minore de 15 si 16 ani, sa practice prostitutia. Din activitatea infractionala, barbatii ar fi obtinut peste 30.000 de lei.

Cercetarile sunt continuate in acest caz de catre politisti pentru proxenetism, in scopul documentarii intregii activitati infractionale.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO