Ministerul Justiției a suspendat campania prin care deținuții cereau românilor să stea în case

Ultima actualizare: 09-04-2020 16:16
Ministerul Justiției a suspendat campania prin care deținuții cereau românilor să stea în case
StirilePROTV

Ministerul Justiției a suspendat campania ”Stați în casă! Împreună putem reuși!”, prin care Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) făcea apel la populație, prin vocile unor deținuți, să respecte măsurile de izolare.

 

Postarea a dispărut joi atât de pe site-ul ANP, cât și de pe contul de Facebook al Ministerului Justiției, la nici o zi de la lansarea campaniei.

 

”Într-un moment în care ducem o luptă comună, aceea a responsabilității, vă propunem mesajul celor care și-au pierdut libertatea. Nu îi blamați, nu acum! Ascultați-le mesajul! #STAȚIÎNCASĂ”, suna mesajul ANP, care însoțea un clip video.

Mesaj: ”Staţi în casă, aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi!”

Iată și mesajele transmise de deținuți în clipul realizat de ANP și retras între timp.

“Aşa cum rezistăm noi, aşa puteţi rezista şi voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugăm, nu zădărniciţi eforturile autorităţilor! Staţi acasă!”.

”Ştiu că vă e greu, dar ce trăiţi dumneavoastră acum e valabil în toată lumea, fiţi puternici, staţi în casă şi totul va fi bine!”.

”Noi nu putem fi alături de familiile noastre, nici nu putem primi vizite, ne auzim doar la telefon, deci nu ne e este uşor să nu ştim prea multe despre ei sau să-i ajutăm, dar am înţeles că aşa nu ne îmbolnăvim unii pe alţii. Fiți tari, mai e puțin și trece”.

”Lipsa de libertate este destul de greu de suportat. Vă înţelegem foarte bine, e greu atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră, staţi în casă, aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi!”.

În videoclip nu apar doar deținuți, ci și angajați ai Administrației Penitenciarelor.

„Noi trebuie să ne facem datoria. Datoria ta este să stai în casă, în felul acesta va fi bine şi pentru tine şi pentru noi” – spune și unul dintre ofițerii de penitenciar.

Campanie criticată de sindicaliști

Decizia ANP poate fi explicată de criticile primite la adresa postării din partea sindicaliștilor, potrivit cărora instituția ”a dat cu bâta-n balta comunicării”.

”Cum adică?! „Aşa cum rezistăm și noi aici, aşa puteţi rezista şi voi”?! Oare se compară?! Poate fi pus pe același plan ‘rezistentul’ infractor din pușcărie cu românul plătitor de impozite”, au transmis sindicaliștii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO