Mine ucrainene, în derivă în Marea Neagră, potrivit oficialilor ruși. Pericol pentru riverani
Mine ucrainene plutesc în derivă în Marea Neagră, avertizează oficiali ai Ministerului Apărării din Rusia. Acestea constituie un pericol pentru țările riverane, spun rușii.
Potrivit generalului-maior Mihail Mizinţev, minele s-au desprins din amaraje şi au ajuns în largul coastelor ţărilor riverane, relatează dpa, preluată de Agerpres.
Turcia a dezamorsat sâmbătă şi luni două astfel de mine, în strâmtoarea Bosfor, respectiv în apropierea frontierei cu Bulgaria, însă pericolul persistă. Forţele Navale Române au anunţat luni că au detonat o mină la circa 70 de kilometri la travers de Capul Midia.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Ministerul Apărării rus şi serviciul de informaţii FSB, care răspunde şi de paza frontierelor, semnalaseră deja prezenţa minelor.
Autorităţile turce au interzis pescuitul în largul coastei de nord-vest a Turciei de la Marea Neagră.
Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de minarea Mării Negre.
Militarii ruşi au raportat luni seara că au distrus cu rachete două depozite mari de muniţie din regiunea Jitomir şi au doborât trei avioane de luptă. Ei susţin de asemenea că au distrus la Mariupol un elicopter care urma să evacueze luptători din batalionul ucrainean Azov, însă dpa nu a reuşit să confirme această informaţie.
Rusia a acuzat din nou forţele ucrainene că trag asupra civililor care încearcă să scape din oraşele Sumî şi Zaporojie, unde au loc lupte. La rândul său, Ucraina afirmă că militarii ruşi sunt cei care împiedică evacuarea.
Potrivit Ministerului Apărării rus, până acum au fost evacuaţi din zonele de luptă din Ucraina 469.683 de civili, dintre care 97.345 de copii. Numai de la Mariupol au reuşit să plece 105.000 de oameni fără implicarea autorităţilor ucrainene, adaugă ministerul. Kievul acuză însă trupele ruse că răpesc localnici.
Sursa: Agerpres
Etichete: marea neagra, razboi in ucraina, explozibil,
Dată publicare:
29-03-2022 10:02