Mii de oameni s-au închinat la moaștele Sfântului Nicolae, la Brăila. Credincioșii au fost serviți cu sarmale de post
Sarmalele de post au fost ingredientul principal al sărbătorii Sfântului Nicolae, marți, la Brăila.
Mii de oameni au venit să se închine la moaștele Sfinților Nicolae și Andrei, expuse în fața bisericii care poată hramul ierarhului ales drept ocrotitor al Brăilei, în urmă cu 29 de ani. După slujbă, credincioșii au fost așteptați cu ceai cald și aproape 3 mii de sarmale, pregatite de oamenii primăriei.
Nimeni nu s-a atins de sarmale până când cazanele nu au primit binecuvântarea preoților. Ieșiți de la slujbă dedicat Sfântului Nicolae, oamenii s-au închinat la moaște, apoi s-au bucurat de o masă luată pe fugă, din picioare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Femeie: „Sunt binecuvântate și astea vindecă. Cine va mânca se va vindeca, mămăică. De-aia venim noi aici”.
Alții au îndesat mâncarea în sacoșe și au plecat spre case mulțumiți. Pentru cele aproape 3 mii de sarmale au lucrat mai multe angajate ale primăriei Brăila.
Femeie: „Peste 10 colege au muncit zi și noapte, de câteva zile. Sfântul Nicolae ne învață să fim smeriți. El știe darul care noi l-am pus. Nu putem să spunem chiar tot”.
La fel de răbdători au așteptat credincioșii și pentru a se închina la moaștele Sfinților Nicolae și Andrei, expuse într-un baldachin ornat cu flori și crenguțe de brad.
Femeie: „Să ne ajute Dumnezeu cu toate ce este în lumea asta. Pentru război, pentru ce boli au venit asupra noastră, să ne ajute Dumnezeu să ne ferească”.
Femeie: „Pentru toată lumea, să avem sănătate și pace. Și să intrăm în Schengen”.
IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: „Încălzindu-ne inimile, deschizându-ne brațele, vom fi urmași ai Sfântului Nicolae, care este deodată apărătorul navigatorilor de pe ape, dar și rugătorul pentru stabilitatea în pace, în armonie, a noastră, aici, la Brăila, la Dunărea de Jos și în țară”.
Sfântul Ierarh Nicolae este considerat protectorul copiilor, al călătorilor, în special al marinarilor, salvatorul celor aflați pe nedrept în temnițe și al săracilor. Aproape opt sute de mii de români îi poartă numele.