Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe romanul ucis in Afganistan

Ultima actualizare: 27-06-2012 20:36

Il asteptau pentru masa de Paste, iar el le-a promis vine sigur. Insa soarta l-a trimis acasa mult prea devreme. Filatret Motcu, expertul roman, in varsta de 43 de ani, ucis in Afganistan, s-a intors pentru vesnicie intre ei lui, la Izvoarele Sucevei.

Oameni din toate satele dimprejur s-au strans cu sutele si l-au plans, vazand cum se departeaza. Multi i-au multumit pentru ca a fost om cu carte si nu i-a facut de ras printre straini.

Ucis de ura ce arde pamantul incins al Afganistanului, Filaret Motco si-a gasit pacea eterna in Moldova natala, sub fulgii usori si reci ai unei ninsori de aprilie. A fost o vreme urata la Izvoarele Sucevei, ca si cum lui Filaret i-a parut rau ca a murit. Peste 1.000 de oameni au participat la funeraliile lui.

Si cerurile parca s-au inchis sub lacrimile mamei sale, o biata femeie de 83 de ani.

Sfarsitul infiorator al lui Motco a impresionat pe toata lumea, chiar si pe cei obisnuiti ca uneori sa primeasca astfel de vesti despre colegii aflati in zonele de conflict: "E o mare pierdere, era un tip cald. Toata Organizatia Natiunilor Unite este in doliu. Combina o minte sclipitoare, o inteligenta puternica si un suflet mare", a spus cu regret Francois Farah, reprezentant ONU pentru Romania.

Citeste si:

Afganistan: Romanul Moţco Filaret a avut parte de o moarte infricosatoare

Pastorul care a ars Coranul: Nu sunt vinovat pentru atacul din Afganistan

Masacru in numele religiei. Cronica linsarii din Mazar-i-Sharif

In varsta de 43 de ani, expertul ONU Filaret Motco a fost ucis saptamana trecuta, cand rebelii afgani au atacat sediul ONU din orasul Mazar-i-Sharif. Totul, dupa ce un pastor american a ars in Florida un exemplar al Coranului.

Filaret Motco a participat si la operatiuni din Kandahar, Federatia Rusa, Caucazul de Nord si Cecenia. Vineri, a primit post-mortem Ordinul National Serviciul Credincios, in grad de cavaler.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO