De Paste, Papa ii invita pe catolici sa se inspire din Drumul Crucii pentru a face fata crizei. FOTO

Ultima actualizare: 15-09-2012 12:20
Drumul Crucii 2012

E Sambata Mare pentru catolicii din lumea intreaga, care vor sarbatori duminica Sfintele Pasti. La Colosseum, a avut loc o procesiune emotionanta, in timpul careia Papa i-a indemnat pe oameni sa nu se lase doborati de greutati.

"Mii de credinciosi cu lumanari in mana au participat la procesiunea de la Colosseum. Iar Papa, care va implini 85 de ani peste 10 zile, a privit multimea de pe o scena amenajata pe colina Palatina, asa cum facea si predecesorul sau, in ultimii ani de pontificat. Apoi i-a binecuvantat pe toti cei adunati acolo.

Crucea a fost purtata pe rand de mai multi credinciosi, iar meditatiile care au marcat cele 14 opriri pe Calea Crucii au fost citite de un cuplu italian.

Imbracat in rosu, culoare simbolizand sangele varsat al lui Iisus, suveranul pontif i-a incurajat pe credinciosi sa nu-si piarda speranta.

"Pentru multe familii, traiul e acum dificil, din cauza amenintarii somajului si a altor efecte negative ale crizei economice. Drumul Crucii, pe care l-am retrasat spiritual, ne invita pe toti sa contemplam crucificarea lui Iisus si sa gasim forta sa depasim dificultatile."

Drumul Crucii a fost reconstituit si in Mexic. In orasul Taxco, credinciosii sunt convinsi ca durerea fizica ii va curata de pacate si ii va apropia de Dumnezeu.

Cu fetele mascate, multi au parcurs traseul legati cu lanturi de picioare si purtand in brate cruci. Controversatul obicei dateaza inca din anul 1622 si atrage in fiecare an, pe langa credinciosi, si o multime de turisti curiosi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO