Mesajul unui judecător pentru participanţii la Electric Castle sau Untold: ”Noi nu iertăm, nu suntem preoți”
Judecătorul Cristan Danileţ a atras atenţia într-un mesaj pe Facebook asupra riscului la care participanţii la cele mai mari festivaluri din țară, Electric Castle şi Untold, se expun din cauza drogurilor.
”Te pregătești de Electric Castle și apoi de Untold? Și noi, oamenii legii!
Să iți spun mai întâi ce ai tu: ai posibilitatea de a decide să cumperi, să vinzi, să dăruiești, să deții etnobotanice și/sau droguri. După cum ai posibilitatea să nu faci nimic din toate astea și să fii liber să te distrezi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Să îți spun acum ce avem noi: avem paznici, polițiști, jandarmi care sunt pregătiți să te descopere. Avem colaboratori și informatori printre cei care participă la astfel de evenimente. Avem câini dresați să identifice substanțe nelegale. Avem forțe speciale și magistrați specializați în astfel de cauze.
Să îți spun apoi ce urmează să se întâmple: când ești descoperit manipulând astfel de substanțe, imediat ești ridicat, dus la poliție, se anunță avocatul și ești audiat. In 24 de ore se decide dacă ești arestat preventiv. Se fac analize la substanțele găsite, se fac percheziții acasă la tine, sunt audiați martori.
Să îți spun cum se termină totul: la cazurile mai simple se fac acorduri cu procurorii și scapi poate cu amenda penală, poate cu închisoare cu suspendare, dar sigur cu muncă gratuită în folosul comunității: o să mături gunoaiele din oraș fiind supravegheat de cineva de la Primărie sau poate vei curăța geamurile și wc-urile de la tribunal sau vreo altă instituție.
La cazurile complexe procurorii fac rechizitorii, după care judecătorii te citează la ei, apoi te audiază în sala de judecată cu publicul de față, dau pedeapsa dacă ești găsit vinovat, hotărârea se publică pe net, după care se întocmește cazierul. Cel aflat la prima întâlnire cu judecătorul, dacă recunoaște fapta și a manipulat o mică cantitate de substanțe nelegale poate spera să primească închisoarea doar cu suspendare. Însă, ceilalți riscă să ajungă în penitenciar pentru câțiva ani.
Așadar, ascultă pe cineva care soluționează anual zeci de cazuri cu tineri prinși cu droguri și etnobotanice asupra lor, în mașină ori în casă, chiar dacă sunt pentru consum propriu: eu zic că la festivaluri de acest gen e mai bine să asculți muzică, să te distrezi cu prietenii și să ajungi cu bine acasă, iar la anul să o iei de la capăt. Bucură-te că nu ne vom vedea și nu îți face tu griji pentru mine, căci sigur nu voi rămâne șomer! Dar dacă vrei să riști a nu-ți mai vedea câțiva ani părinții, iubitul/-a și prietenii, doar gândește-te la faptul că eu și colegii mei avem un job pe care ni-l vom face indiferent al cui ești, ce vârstă ai și cât vei plânge în fața noastră! Noi nu iertăm, căci nu suntem preoți...” este mesajul publicat pe Facebook de judecătorul Cristian Danileţ.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!