A ajuns la spital cu fractura craniana, dar medicii l-au trimis acasa pentru ca ar fi mirosit a alcool. Pacientul a murit

×
Codul embed a fost copiat

Peste 200 de oameni au protestat duminica seara in fata Spitalului din Satu Mare, dupa ce un tehnician dentar in varsta de 31 de ani, a ajuns acum o saptamana la spital cu o fractura craniana, insa pentru ca mirosea a alcool medicii l-au trimis acasa.

A doua zi barbatul a intrat in moarte cerebrala, iar in aceasta dimineata a murit. Un bebelus de 3 luni a ramas, astfel, fara tata.

In seara de 20 noiembrie, tanarul tehnician dentar a cazut pe strada in timp ce mergea cu bicicleta, iar o ambulanta l-a preluat imediat si l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Satu Mare.

Aici, se pare, pentru ca mirosea a alcool, medicii nu i-au facut nicio investigatie suplimentara si barbatul fost lasat sa plece acasa. A doua zi, pentru ca i s-a facut rau, a revenit la spital, iar medicii au realizat ca avea fractura craniana.

Evolutia starii sale de sanatate a fost tragica: luni dimineata pacientul a incetat din viata. Revoltati, protestatarii au iesit in fata Spitalului, au aprins lumanari in memoria victimei si cer o investigatie a incidentului.

Citește și
Bebelus caz malpraxis
Cosmar pentru doi parinti, dupa ce copilul lor a fost operat la un spital privat. Mama: "Suntem terminati psihic"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Revoltati de moartea tanarului de 31 de ani, oamenii au cerut aseara explicatii angajatilor spitalului din Satu Mare.

Protestatar: De ce nu ne raspundeti la o simpla intrebare: s-a constatat fractura craniana?
Manager spital:Imi pare rau, medicul poate sa va raspunda singurul la aceasta intrebare.
Protestatar: Dar de ce trebuie sa dea explicatii dupa si nu poate sa isi faca treaba inainte.
Manager spital: Nu sunt in masura sa chem medicul.

Protestatar: “De ce in strainatate se poate oferi in moarte clinica in Belgia, si-a revenit si e pe picioarele lui si aici nu? Daca s-a constatat ca e alcoolic, a fost trimis acasa…De ce nu i s-a facut o spalatura daca a fost in coma alcoolica.”

Cei 200 de protestatari au purtat masti in fata unitatii medicale indignati de superficialitatea cu care spunca a fost tratat tanarul. Managerul spitalului s-a limitat sa declare doar ca, teoretic, medicul care l-a consultat pe tanar este direct responsabil de tot ce s-a intamplat. In acest moment la Unitatea de primiri Urgente Satu Mare s-a declansat o ancheta.

Manager Spitalul Judetean Satu Mare:”Pentru tot ceea ce parafeaza medicul ca si diagnostic, pentru tot ceea ce solicita ca si investigatii raspunde medicul. Nu sunt medic, nu am nicio competenta de a ma pronunta in activitatea medicala a niciunui medic din acest spital.”

Dupa sapte zile in care a zacut in moarte cerebrala, astazi tanarul a incetat din viata. Se casatorise anul trecut si a lasat in urma un copilas de trei luni.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Adevarata cauza a raului de masina. Jocul simplu prin care ii putem scapa pe copii de aceasta problema
Adevarata cauza a raului de masina. Jocul simplu prin care ii putem scapa pe copii de aceasta problema

 Aparitia unor diferente intre urechea dreapta si cea stinga nu priveste neaparat aspectul estetic. Inegalitatile in urechea interna se traduc prin rau de miscare resimtit, adesea, cand mergem cu masina.

Cosmar pentru doi parinti, dupa ce copilul lor a fost operat la un spital privat. Mama:
Cosmar pentru doi parinti, dupa ce copilul lor a fost operat la un spital privat. Mama: "Suntem terminati psihic"

"Bebelusul nostru de 9 luni a suferit arsuri in timpul unei interventii chirurgicale din cauza unei paturi electrice pe care a fost asezat." Este declaratia unor parinti din Calarasi.

Neurochirurgul care s-a intors din America pentru a salva vieti.
Neurochirurgul care s-a intors din America pentru a salva vieti. "Sunt clipe in operatie cand simti ca te ajuta un sfant"

Unul dintre cei mai buni neurochirurgi din America este roman si se mandreste cu asta, atat de tare, incat dupa 35 de ani traiti acolo, profesorul Stefan Mindea a decis sa se intoarca in tara.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.