Medic de familie, acuzat de pacienți că nu se prezintă la cabinet cu lunile. Cum a fost surprins


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 06 Septembrie 2018 08:38
Categorie: Stiri actuale

Acuzații grave îi sunt aduse unui medic de familie dintr-o comună din Argeș.

Pacienții spun revoltați că doctorul pe care l-au ales să aibă grijă de ei nu trece pe la cabinet cu lunile, dar ar avea, în schimb, preocupări ciudate.

În tot acest timp, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate, activitățile medicului sunt confirmate la sfârșitul fiecărei luni. Deși oamenii susțin că își cumpără medicamente la preț întreg pentru că nu are cine să le dea rețete compensate.

Medicul nu a putut fi contactat până la această oră pentru a comenta situația.

Oamenii din comuna Poienarii de Muscel povestesc disperaţi că medicul de familie de acolo nu a mai fost la muncă de luni bune. Aşa că sunt nevoiţi să meargă la alţi doctori, iar reţete compensate şi gratuite nu au mai primit de mult timp de la cel care ar trebui să îi ajute.

"N-am mai luat-o cam de aproape o jumătate de an. Am luat pe preţ normal medicamentul lui mama soacră", spune un localnic.

Reporter: - Şi cum vă descurcaţi cu medicamentele de care aveţi nevoie?

Pacient: - Cu bani.

În plus, doctorul ar avea activităţi mai puţin obişnuite, susţin localnicii.

Localnic: - Prin Câmpulung l-am mai văzut.

Reporter: - Şi ce făcea când l-aţi văzut?

Localnic: - Era dezbrăcat, umbla cu nişte cartoane.

Acuzaţii grave vin şi din partea fostei asistente a medicului. Femeia spune că, pentru a-şi putea prelungi dreptul de liberă practică, i-ar fi sustras, fără voia ei, documentele şi ar fi prezentat-o drept asistenta lui medicală, deşi ea s-a pensionat. Şi, oricum, se mutase la alt doctor, din cauza comportamentului celui cu care a lucrat ani de zile.

Ba mai mult, susţine şi că unii pacienţi ar merge la cabinetul stomatologic al fostei soţii a medicului, iar aceasta "i-ar da o mână de ajutor". Astfel că, în sistemul unic apar consultaţii făcute de doctor, care primeşte lunar aproximativ cinci mii de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate.

"Pacienţii lui duceau acasă şi soţia dansului, care e medic stomatolog, rezolva. Cum rezolvă şi acuma", spune fosta asistentă.

Reporter: - Este posibil ca altcineva să intre în sistem, în locul unui medic?

Daniel Mușat, director general CAS Argeș: - Este ilegal, dar trebuie dovedit. Activitatea medicilor şi a tuturor furnizorilor de servicii medicale se raportează lunar şi zilnic prin Sistemul Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România. Acele activităţi sunt confirmate la sfârşitul fiecărei luni.

Preşedintele Colegiului Medicilor Argeş susţine că până acum nu a fost depusă nicio sesizare în acest caz.

"Am fost informat că ar avea anumite comportamente şi aşa, dar nu ştiu, nu am date exacte, decât informat că ar exista anumite comportamente mai curioase. Colegiul medicilor nu poate cere expertiza medicală a unui medic. Colegiul Medicilor cere avizul medical, certificatul medical, medicilor fie o dată la 5 ani de zile sau de câte ori este nevoie la cei până în vârstă pensionării", a explicat Valentin Bănică, președintele Colegilor Medicilor Argeș.

În prezent, din cei 1200 de pacienţi înscrişi pe lista medicului vizat de acuzaţii grave au mai rămas 800. Dacă numărul scade sub 500, contractul doctorului cu Casa de Asigurări de Sănătate va fi întrerupt.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO