Medic condamnat cu suspendare pentru corupție, în București. A recunoscut că și-a făcut averea din șpăgile de la pacienți
Primul medic care a recunoscut că și-a făcut averea din șpăgile de la pacienți a fost condamnat de Tribunalul București pentru luare de mită.
Instanța a admis, practic, acordul de recunoaștere a vinovăției, pe care medicul chirurg Cristian Paleru de la institutul Marius Nasta din Capitală l-a încheiat cu procurorii Parchetului București.
Tribunalul București l-a condamnat pe doctorul Cristian Paler la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, admițând astfel acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între chirurgul de la Institutul Marius Nasta și procurorii Parchetului Capitalei, acord prin care doctorul își asumă acuzația de luare de mită și astfel a fost condamnat cu suspendare, însă va trebui să muncească 100 de zile în folosul comunității.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În plus, o adevărată premieră pentru justiție, prin acest acord de recunoaștere a vinovăției, medicul a acceptat să se confiște și vreo 22.000 lei, mitele pe care le-a luat în această situație și pentru care, de altfel, a și fost condamnat, însă premiera constă în faptul că va avea parte și de o confiscare extinsă unei sume de peste 700.000 lei.
Sunt bani pe care acesta i-a câștigat în mod nelegal și care au ieșit la iveală în momentul în care procurorii Parchetului Capitalei au verificat averea.
Practic, au făcut o confruntare între ceea ce deținea și ceea ce avea declarat în mod transparent și legal.
Așadar, acest acord urmează să devină definitiv și în acel moment doctorul Cristian Paleru va avea interdicția ca, vreme de doi ani și jumătate, să profeseze în sistemul public de sănătate.