Materia care ii va invata pe elevi sa fie cinstiti ar putea intra in programa de clasa a XI-a. "Asa putem preveni coruptia"
In programa clasei a XI-a va intra o noua materie, Educatia Juridica. Asa prevede proiectul noii Strategii Nationale Anticoruptie, care a fost lansata marti, la Palatul Victoria.
Premierul Dacian Ciolos crede ca romanii sunt cinstiti, iar coruptia poate fi prevenita prin educatie.
Detaliile juridice ale infractiunilor legate de coruptie nu sunt foarte bine cunoscute.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La intrebarea "Stiti diferenta dintre folos necuvenit si mita?" oamenii nu au stiut ce sa raspunda...
"Mita si folos necuvenit? E o diferenta care nu pot sa o apreciez exact" - spune un barbat.
Principala diferenta este ca mita se da in avans unui functionar, ca acesta sa faca ori sa nu faca ceea ce are de facut, in timp ce foloasele necuvenite sunt cele date functionarului dupa ce acesta si-a facut treaba in mod corect.
Guvernul crede ca lupta impotriva coruptiei va fi mai eficienta daca romanii vor invata inca din scoala despre coruptie.
Dacian Ciolos: "Pornesc in primul rand de la premiza si de la convingerea mea personala ca romanii sunt de buna-credinta cu totii, in esenaa lor, si ca noi ca popor suntem de buna-credinta, si ca integritatea se poate invata, preventia si educatia anticoruptie sunt esenta acestei strategii."
Raluca Pruna, ministerul Justitiei: "E timpul sa punem accentul pe educatie si pe preventie, pentru a preintampina faptele de coruptie."
Ideea introducerii in scoala a unei noi discipline pare sa aiba sustinere.
Strategia Nationala Anticoruptie 2016 se afla in dezbatere publica pana pe 29 iulie, dupa care va fi aprobata prin Hotarare de Guvern, la inceputul lunii august.