Agresivi, vitezomani si distrati. Strainii fac portretul soferilor romani si inspira masuri dure
Numaram prea multi morti pe soselele din Romania, iar soferii nu invata nimic din tragediile pe care le produc. La aceasta concluzie au ajuns politistii din Europa, reuniti la Bucuresti in cautarea unor solutii pentru siguranta rutiera.
Jumatate dintre soferi nu poarta centura de siguranta in trafic sau vorbesc la telefon. Politistii vor sa porneasca o serie de campanii pentru a reduce numarul de accidente.
O lege mai dura, amenzi mai mari, sunt printre masurile ce vor fi luate in urmatorii 7 ani. Printre ele si introducerea unui tichet pe care il poarta soferul si care arata de cate ori a fost sanctionat si daca si-a platit amenda.
Alegeri 2024
16:55
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
16:47
Vasile Bănescu, despre prezidențiale: ”Ar fi o imensă rușine să validăm golani agresivi cu privire bovină”. Mesaj cu tâlc
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
Masurile sunt menite sa-l educe pe soferul roman care este intr-o permanenta competitie cu ceilalti in trafic, in loc sa fie partener.
Agresivi, vitezomani si distrati, adica profilul soferului predispus la accidente. Asa sunt descrisi conducatorii auto din Capitala de strainii care au ajuns la noi in tara. Iar pietonii nu prea au pe unde sa traverseze.
Toate acestea au facut ca Romania sa detina un record nedorit: cele mai multe accidente rutiere din Europa in care victime sunt tinerii au avut loc la noi in 2012.
Din aceasta cauza, Ministerul de Interne propune introducerea in programa scolara a orelor de educatie rutiera.
Si propunerile nu se opresc aici. Autoritatile ar putea sa oblige soferii sa isi monteze in autoturisme un dispozitiv care sa blocheze motorul atunci cand depisteaza aburi de alcool.
Soferii care vor sa scape de punctele de penalizare, care duc la suspendarea permisului de conducere atunci cand se aduna 15, pot face munca in folosul comunitatii la spitale, acolo unde sunt raniti in accidentele rutiere.
Politistii romani au propus deja mai multe modificari ale codului rutier care presupun cresterea amenzilor, dar si sanctiuni pentru a-i obliga pe soferi sa le plateasca.