Modificarile noului cod rutier pun in dificultate 80.000 de romani. Ce risca acesti soferi

Dată publicare: 04-04-2013 19:15
Dată actualizare: 07-04-2013 06:57


Inventivitatea soferilor va fi pusa la grea incercare, daca modificarile codului rutier vor fi aprobate si intra in vigoare interdictia de a circula mai mult de 30 de zile cu o masina inmatriculata in alta tara.

Cei aproximativ 80.000 de romani, care au pe masini numere de Bulgaria, se vor gandi cu siguranta cum sa ocoleasca legea si sa scape de taxe. Unii se gandesc deja sa-si faca buletin de Ruse.

Politistii cer ca autoturismele cu numere straine sa nu mai poata circula in tara mai mult de 30 de zile. Cei mai loviti sunt zeci de mii de romani cu masini inmatriculate in Bulgaria.

Ca orice regula insa, are si exceptii: Nu se supun legii masinile persoanelor care au domiciliul sau o firma in statul respectiv, cele care sunt cumparate in leasing din acea tara sau care sunt destinate transportului de marfuri sau persoane.

Sunt si soferi care sunt de partea politistilor.

"Eu zic ca este un lucru bun si chiar nu sunt de acord sa avem atat de multe masini inmatriculate in Bulgaria, mai ales ca sunt de foarte proasta calitate si sunt periculoase", spune un sofer.

Proiectul de lege va ajunge curand la Guvern spre aprobare. Politistii au argumente pentru a impune acest tip de restrictie.

Soferii unor masini nu figureaza in nicio baza de date, asa ca este foarte dificil sa fie identificati, daca sunt implicati intr-o infractiune.

In situatia in care exista o corespondenta cu autoritatile statelor vecine privind detinatorul unui astfel de vehicul, de multe ori in baza de date nu figureaza cel care conduce masina pe drumurile publice din Romania.

Asa se face ca este aproape imposibil sa descopere autorul unui accident rutier care a fugit de la fata locului sau pe un hot care a disparut de la locul faptei cu un vehicul cu numere straine.

Politistii au introdus intr-o baza de date toate aceste autoturisme, pe masura ce ele au fost oprite in trafic, iar soferii identificati.

Este vorba insa, de o munca titanica si nu tocmai utila, avand in vedere ca fenomenul nu poate fi tinut sub control.


VIDEO PROTVPLUS.RO