Mărturiile stăpânei câinelui atacat de Amstaff: "S-a înfipt în gâtul lui"


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2019 16:20
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 12:46
Categorie: Stiri actuale

Atac sângeros pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei. Un câine din rasa Amstaff, lăsat liber, s-a năpustit asupra unui cățel în lesă, pe care îl plimba stăpâna. L-a prins cu colții și nu i-a dat drumul minute bune.

Cu un curaj impresionant, proprietara s-a luptat cu Amstafful ca să-și salveze animalul de companie. Acesta este rănit grav, dar va supraviețui, spun veterinarii.

Stăpâna lui a depus plângere la poliție, pentru că animalul de luptă nu purta nici lesă, nici botniță, așa cum prevede legea.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, se vede cum femeia îşi plimbă liniştită câinele, un fox terrier, pe nume Cadet. După câteva secunde îl ridică disperată, iar în cadru apare cu o viteză uluitoare un amstaff, un câine de luptă, extrem de periculos. Încercarea femeii de a-şi pune câinele pe capota unei maşini nu are niciun efect. Cu sânge rece, ea a început să se lupte cu amstafful.

Veronica Turcu, stăpâna câinelui: "Nu puteam să fac altceva şi cred că niciunul dintre voi nu ați fi procedat altfel. Când ţii foarte mult la cineva, faci tot posibilul să îl salvezi. Aşa e, te bagi în gura leului, şi apoi te gândeşti ce ai făcut."

La faţa locului a ajuns şi o femeie care a început să dea în Amstaff cu o lesă, dar manevra pare să îl agite şi mai mult pe câine.

Veronica Turcu, stăpâna câinelui: "Doamna a fost ineficientă, eu am fost ineficientă, au venit doi muncitori şi au turnat apa pe el. S-a relaxat, i-a dat drumul, dar femeia nu a reuşit să-l prindă şi apoi s-a înfipt în gâtul câinelui meu."

La patru zile de la lupta incredibilă, la faţa locului se văd încă urmele. Cu aceste bidoane, cei doi muncitori au aruncat cu apă peste câine. Au acţionat cu tot ce aveau la îndemână, inclusiv cu găleţi de vopsea. De aceea pe jos sunt încă urme albe.

După aproape patru minute de luptă crâncenă, femeia a reuşit să îşi salveze câinele. Cadet suferise răni grave, a fost dus la veterinar, iar medicii spun că va supravieţui.

Stăpâna: "Eu am scăpat cu câteva vânătăi şi cu câţiva colţi înfipţi în mână."

Amstafful însă nu s-a potolit. Vecinii spun că după incident s-a repezit la o mamă cu un copil, iar cea care îl însoţea l-a stăpânit cu greu.

Elisabeta Badea, vecină: "Este un câine pe care îl vedem mereu în cartier. suntem pur şi simplu arestaţi la domiciuliu, ne e frică să ieşim din case."

Stăpâna lui Cadet a mers la poliţie să depună plângere. Cum amstafful este un câine de luptă, proprietarii sunt obligaţi să îl înregistreze la poliţie, iar animalul trebuie să poarte mereu lesă şi botniţă, ceea ce nu s-a întâmplat de această dată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

În ce stare se află câinele atacat de un Amstaff. Vecinii spun că se tem să iasă pe stradă
VIDEO. Câine atacat de un Amstaff lăsat liber. Cinci oameni s-au luptat cu animalul
Unul dintre cei mai scumpi câini din lume a dispărut pe aeroportul din Atlanta
VIDEO PROTVPLUS.RO