Mărturia teribilă a mamei fetiței de 11 ani ucisă în Dâmbovița: "Nu, mamă, nu mă duc!"

Ultima actualizare: 24-09-2019 17:43

Olandezul care s-ar fi sinucis, după ce a aflat că este acuzat de uciderea Mihaelei Fieraru, o fetiţă de 11 ani din comună Gura Șuții, era un personaj cu două fețe, scrie presa din ţara sa.

Pe de o parte, cei care l-au cunoscut spun că era un tip fermecător şi educat, iar pe de alta, fosta sa logodnica nu este surprinsă de presupsa lui faptă. Anchetatorii romani încearcă acum să afle mai multe despre acest individ şi călătoriile lui în ţara noastră.

Johannes Visscher poza într-un tată iubitor, care îşi adora fetiţa. Pe unul dintre conturile sale de socializare a creat un album cu fotografii ale copilei pe care o numeşte "mica mea prinţesă".

Tot el şi-a cerut în căsătorie iubita în cadrul unui eveniment public, pe o scenă, stârnind emoţie şi ropote de aplauze.

Ziariştii olandezi au discutat însă cu fosta logodnică a lui Visscher, iar detaliile vieţii lui întunecate au ieşit la iveală.

Femeia ştia că el a mai fost condamnat pentru agresiuni sexuale. Chiar Visscher i-ar fi mărturisit totul, obligat de ofiţerul de probaţiune, care îl ţinea sub supraveghere.

Vecinilor, însă, nici nu le trecea prin cap ce fel de om era. Visscher ducea o viaţă retrasă, la ţară, unde cumpărase recent o fermă. În ultimii 4 ani, el a fost în România de mai multe ori. Autorităţile încearcă să afle acum dacă a comis aici şi alte infracţiuni.

Reporter: "Sunt şi alte victime?
Bogdan Licu, procuror general interimar al României: "În acest moment nu ştim, dar trebuie să verificăm toate pistele. Noi acum ne axăm pe traseul pe care l-a avut în România și încercăm să identificăm locurile în care a fost, încercam să identificăm eventuali complici."

Anchetatorii români spun că nu au fost informaţi de omologii lor din Olanda în privinţa faptului că o persoană cu istoric de agresiuni sexuale vine la noi în ţară.

De aceea nu au putut lua nicio măsură de precauţie, iar bărbatul a reuşit să treacă graniţa înainte de a intra pe lista suspecţilor.

Liviu Vasilescu, inspector general al Poliției Române: "L-am sunat, nu ne-a răspuns şi a sunat el în jurul orei 8 să ne zică că a ajuns în Olanda şi că a fost în România. La întrebarea noastră şi că a fost la Dâmbovița în scopuri turistice. La acea oră nu-l aveam suspect şi niciun indiciu".

Mărturia teribilă a mamei Mihaelei

 

În tot acest timp, la Gura Şutii, rudele Mihaelei, sfâşiate de durere, se pregătesc de înmormântare. Mama fetiţei spune că şi-a învăţat copila să nu intre în vorbă cu străinii şi să nu se lase ademenită cu cadouri.

Angela Stoica, mama fetiţei ucise: "Mămicuţa, dacă opresc maşini, cineva să te întrebe - unde şade cineva, vino să îţi dau ceva, să nu te duci lângă maşini! Nu, mama, nu mă duc! "Nu s-a dus copilul după mâncare sau după dulciuri".

Constantin Dinu, primarul comunei Gura Şuţii: "Eu zic că a infășcat-o, altfel nu-mi explic, a tras-o în maşină cu forţa. Un om la aproape doi metri, bine clădit, o fetiţă la 20 şi ceva, 30 de kilograme cu totul, a fost foarte uşor să o înşface şi să o arunce în maşină. Să îi fi dat ceva, o substanţă, să poată să o tragă".

Deşi localnicii spun că nu au auzit niciun ţipăt în momentul răpirii, este posibil ca fetiţa să fi opus rezistenţă agresorului.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: "Atunci când vorbim de o victimă minoră ea ajunge să fie omorâtă în două instante : fie pentru că homicidul face parte din fantezia agresorului până la capăt sau pentru că paradoxal victima nu se poartă în realitate aşa cum îşi imagina făptaşul ca o să se poarte şi violenta escaladează."

Îngrijorate de cazurile recente, de la Caracal şi Gura Şutii, asociaţiile de părinţi din ţară cer autorităţilor, într-o scrisoare deschisă, să găsească soluţii pentru a asigura securitatea copiilor la şcoală şi pe stradă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO