Marii producători de armament, la cel mai mare târg de tehnică militară, în Bucureşti
Marii producători de armament care au câştigat deja contracte cu statul român s-au aliniat la cel mai mare târg de tehnică militară din Europa de Est, deschis în Bucureşti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Românii au putut vedea tehnica militară pe care uzinele mecanice româneşti le vor produce în următorii ani. Ministrul Apărării are planuri mari.
Fiecare contract pentru cumpărarea de arme trebuie să aducă şi o linie de producţie în ţara noastră. Aşa, în timp, am putea deveni exportatori internaţionali de armament.
Peste 18 miliarde de lei este bugetul MApN pentru înzestrare pe anul 2018, iar dacă una din cele aproape 300 companii prezente la târg câştiga un contract cu statul român, nu trebuie să uite că 70% din bani trebuie să se întoarcă în economia românească.
General Dinamics a câştigat deja un contract cu ţara noastră. Va face la Uzina Mecanică Bucureşti transportoare blindate Piranha 5.
Mihai Fifor, ministrul Apărării: "Din câte ştiu se lucrează deja la modernizarea halei de producţie."
Achiziţia de corvete, nave maritime de patrulare, este un alt contract pe care Armata se pregăteşte să îl semneze.
Mihai Fifor, ministrul Apărării: "Condiţia e să fie produse într-un şantier naval din România. "
O altă companie care ar putea să primeassca un contract cu statul român este Bell Helicopters, care a trimis deja o ofertă pentru 45 de elicoptere de atac şi transport.
Mirch Snyder, preşedintele Bell Helicopters: "În SUA se fac subansambluri pe care le vom trimite în România pentru asamblarea finală.//de îndată ce se semnează contractul pentru cele 5 de elicoptere, vom muta linia de asamblare aici."
România vrea să cumpere şi transportoare blindate.
Germanii de la Rheinmetal au venit la expoziţie cu soldatul viitorului, cu sistem de ochire cu laser şi conexiune permanentă de date şi voce.
Reprezentant Rheinmetal: "Orice soldat este conectat constant la un centru de comandă şi vede în timp real o hartă cu poziţia lui, a inamicilor şi ţinte."
Un alt producător este Rayethin care va livra rachete Patriot României pentru 4 miliarde de dolari.
Michael D. Ellison, vicepreşedinte Raytheon: "Vom încheia un contract pentru producţia de componente Patriot. Cu siguranţă Aerostar va face parte din lanţul de furnizori."
Producători de tancuri, transportoare, avioane sau elicoptere îşi prezintă oferta la cel mai mare târg de tehnică militară din Europa de Est, deschis în aceste zile în Bucureşti.