Mâncarea viitorului, prezentată de studenți talentați la un concurs din Galați. În ce constă premiul


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 01 Iunie 2018 08:22
Categorie: Stiri actuale

Trendul în materie de mâncare se dă zilele acestea la Galaţi. Acolo, cei mai talentaţi studenţi de la facultăţile de industrie alimentară din ţară au fost provocaţi să gândească alimentaţia viitorului.

Adică să conceapă produse noi, sănătoase, care să poată fi gătite şi distribuite la scară largă, în toată lumea.

Un juriu va desemna câştigătorul care va reprezenta România la Salonul European, în toamna, la Paris.

Îngheţata fără lactoză, pe bază de zer, pateul de vânat, cu turmeric, sau rahatul cu ulei esenţial de mărar sunt doar câteva dintre invenţiile cu care studenţii au ieşit la înaintare.

"Este o îngheţată pe bază de zer concentrat şi delactozat, la care adăugăm şi prune. Prune şi gutui", explică Ana Popa, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.

"Noi avem deja doi ani de când lucrăm la acest produs, este un produs gândit", a precizat Alina Chirilă, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.

Concurența, la capitolul inghețată, vine din Suceava.

"Nu există altă îngheţata simbiotică vegetală. Conţine microorganisme vii care sunt foarte bune pentru intestin şi pentru tractul digestiv", a transmis Laura Neacșu, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

În total, 16 echipe de studenţi din 9 centre universitare îşi prezintă invenţiile la Galaţi.

"Produsul nostru este batonul de cereale. Este un produs inovativ deoarece are două ingrediente care sunt produse secundare: borhotul şi zerul", explică Andreea Simon, Univerditatea din Miercurea Ciuc.

Studenţii nu trebuie să se oprească însă doar la reţete.

"Trebuie să gândească un plan de marketing şi un plan de comunicare, un bussines plan cu o proiecţie pe cinci ani", a subliniat Cătălin Bilbie, președintele juriului.

"În cadrul acestor competiţii naţionale s-au promovat, dezvoltat, creat, cu alte cuvinte, peste 350 de produse eco inovative, produse alimentare, dintre care 40 deja au fost comercializate în lanţuri europene de distribuţie", explică Cristian Dima, şef de lucrări, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor Galaţi.

Anul trecut, un baton proteic produs la Galaţi a obţinut medalia de argint la Ecotrophelia - cel mai prestigios concurs de inovare în industria alimentară, la nivel european. România trimite de 7 ani echipe la această întrecere, organizată la Paris, sub egida Comisiei Europene.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Românii cumpără tot mai puțină telemea de la ciobanii noștri. Soluția de compromis a oierilor
Românii cumpără tot mai puțină telemea de la ciobanii noștri. Soluția de compromis a oierilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
politie botosani
Un bărbat a intrat cu maşina pe trotuar în Iaşi şi a rupt stâlpii. Ce ar fi consumat
Sat din Sibiu, lovit de un adevărat potop. Maşinile, aruncate de ape peste case
Femeie prinsă la graniţă când căra 4 saci plini cu pietre. Ce ascundea de fapt
„Via Transilvanica", drumul de 1.000 de km care va străbate România, prinde contur
”Primiți ursul sau îl împușcăm?” Cu un singur gest, turiștii condamnă animalele pe viață
Sănătatea românilor depinde de un sistem care e la un pas de colaps. Dezastrul de la CNAS
aer conditionat
Cum trebuie setat aerul condiționat. O temperatură prea mică poate provoca probleme mari
Imaginile surprinse înainte ca Neagoe să facă infarct. Jucătorii au început să se roage
Cine este turistul care a agresat un salvamar din Costinești. Detaliul care l-a înfuriat
Un pescar susține că a găsit Piranha într-un lac din România. Explicația autorităților
Atenţie de unde vă cumpăraţi biletele la UNTOLD. Doi tineri, ameninţaţi de un vânzător fals
Niciun progres în cazul femeii împușcate în cap de un polițist. ”Atunci i-am văzut faţa”