Mâncarea viitorului, prezentată de studenți talentați la un concurs din Galați. În ce constă premiul

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 01 Iunie 2018 08:22
Categorie: Actualitate

Trendul în materie de mâncare se dă zilele acestea la Galaţi. Acolo, cei mai talentaţi studenţi de la facultăţile de industrie alimentară din ţară au fost provocaţi să gândească alimentaţia viitorului.

Adică să conceapă produse noi, sănătoase, care să poată fi gătite şi distribuite la scară largă, în toată lumea.

Un juriu va desemna câştigătorul care va reprezenta România la Salonul European, în toamna, la Paris.

Îngheţata fără lactoză, pe bază de zer, pateul de vânat, cu turmeric, sau rahatul cu ulei esenţial de mărar sunt doar câteva dintre invenţiile cu care studenţii au ieşit la înaintare.

"Este o îngheţată pe bază de zer concentrat şi delactozat, la care adăugăm şi prune. Prune şi gutui", explică Ana Popa, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.

"Noi avem deja doi ani de când lucrăm la acest produs, este un produs gândit", a precizat Alina Chirilă, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.

Concurența, la capitolul inghețată, vine din Suceava.

"Nu există altă îngheţata simbiotică vegetală. Conţine microorganisme vii care sunt foarte bune pentru intestin şi pentru tractul digestiv", a transmis Laura Neacșu, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

În total, 16 echipe de studenţi din 9 centre universitare îşi prezintă invenţiile la Galaţi.

"Produsul nostru este batonul de cereale. Este un produs inovativ deoarece are două ingrediente care sunt produse secundare: borhotul şi zerul", explică Andreea Simon, Univerditatea din Miercurea Ciuc.

Studenţii nu trebuie să se oprească însă doar la reţete.

"Trebuie să gândească un plan de marketing şi un plan de comunicare, un bussines plan cu o proiecţie pe cinci ani", a subliniat Cătălin Bilbie, președintele juriului.

"În cadrul acestor competiţii naţionale s-au promovat, dezvoltat, creat, cu alte cuvinte, peste 350 de produse eco inovative, produse alimentare, dintre care 40 deja au fost comercializate în lanţuri europene de distribuţie", explică Cristian Dima, şef de lucrări, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor Galaţi.

Anul trecut, un baton proteic produs la Galaţi a obţinut medalia de argint la Ecotrophelia - cel mai prestigios concurs de inovare în industria alimentară, la nivel european. România trimite de 7 ani echipe la această întrecere, organizată la Paris, sub egida Comisiei Europene.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Românii cumpără tot mai puțină telemea de la ciobanii noștri. Soluția de compromis a oierilor
Românii cumpără tot mai puțină telemea de la ciobanii noștri. Soluția de compromis a oierilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
muntii fagaras
Motivul pentru care trei turişti aflați în Masivul Făgăraş au sunat la 112
Un bărbat a murit după ce maşina la care repara a căzut peste el
Ar putea fi cel mai bun an pentru vânătoarea de la Balc. Anunțul lui Ion Țiriac
Scandal între traficanți de țigări și poliție într-o piață din Drobeta Turnu Severin
Isprava unui tânăr din Bacău care a vrut să-şi impresioneze iubita
Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul
crima, fata, constanta, tata
Fata ucisă, din Constanța, s-ar fi certat cu tatăl ei din cauza internetului. Mărturia mamei
Cum a murit de fapt fata de 14 ani, din Constanța, ucisă de tatăl ei
Trei reţinuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ajungeau și în cluburile din Capitală
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
A intrat cu țigara aprinsă în garsonieră și a provocat o explozie devastatoare
Cutremur cu magnitudine peste 6 în Pacific