Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara: După Omicron vom avea imunizare de grup. O să devină ca o simplă viroză
Profesorul universitar dr.Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş de la Timişoara, a declarat, miercuri, că în noul val 5 al pandemiei cu noul coronavirus se va produce imunizarea de grup.
Medicul Cristian Oancea a afirmat, despre evoluţia valul 5, că ”deja a început să crească numărul de infectări, şi ne aşteptăm la o creştere exponenţială brutală, cu forme uşoare şi medii, mai puţin forme severe”. Potrivit medicului, faptul că centrele de evaluare s-au înmulţit reprezintă un lucru bun pentru populaţie, ca să fie luaţi în monitorizare de către medicii de familie, pentru că ”este foarte important să nu ne automedicăm acasă”, notează News.ro.
El a explicat, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că dacă până acum în Timiş era un singur centru de evaluare şi monitorizare, acum există un astfel de centru la fiecare spital. ”Nu ştim serviciul de ambulanţă cum va fi solicitat, aceasta este o problemă la nivel naţional”, a mai afirmat medicul.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Despre lipsa certificatului verde, Oancea a arătat că ”noi nu avem o lege a vaccinării ca să ajungem la certificatul verde”.”Dacă nu am avut această imunizare de grup până acum, o vom avea după Omicron”, a spus Cristian Oancea, afirmând că ”este foarte greu să eviţi, având în vedere rapiditatea infectării”.
El a explicat că, dacă până acum perioada de incubare a fost de 5, 7 zile, sau 9, 10 zile la primele tulpini, acum avem 2 - 3 zile de incubaţie.
”După acest val, SARS-CoV-2 o să devină ca o simplă viroză sau ca şi gripa”, a mai arătat managerul Spitalului din Timişoara.
El a mai arătat că ”ne aşteptăm la forme uşoare şi moderate de la persoanele vaccinate, dar nu ştim persoanele nevaccinate şi trecute prin boală cum vor reacţiona.
”Dacă ne raportăm la ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, zona Europa de Vest, la un număr de câteva zeci de mii de infectări pe zi, câteva sute ajung în ATI şi acest număr este cumulativ. În valul 4, am ajuns la 2.000 de pacienţi în ATI şi UPU şi am ajuns să trimitem şi în străinătate. Este o dilemă dacă vom ajunge la formele severe ca în valul 4”, a afirmat acesta.
despre modul în care se manifestă Omicron, medicul a arătat că gripa este mult mai agresivă, cu simptome de debut mult mai rapide, cu febră înaltă, cu dureri musculare, pe când la această tulpină Omicron putem să avem forme asimptomatice.
”Am testat rezidenţii noi, care au venit, şi am depistat din 37 de rezidenţi, 4 asimptomatici”, a spus medicul.