Managerul de la "Marius Nasta": 3 pacienți internați la ATI în București, aduși cu infecții nosocomiale din alte spitale

Ultima actualizare: 12-09-2020 10:07
Medic chirurg, în stare gravă la Terapie Intensivă după ce a încercat să se trateze acasă de Covid-19
Getty

Trei pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă la Institutul „Marius Nasta” din București au fost aduşi cu infecţii nosocomiale de la Spitalul Judeţean Braşov şi de la două alte spitale din Bucureşti.

Anunțul a fost făcut de managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, la Digi 24, conform News.ro.

„Atunci când ai pacienţi critici, care vin din diverse spitale, care au fost internaţi în alte terapii în unităţile respective, de foarte multe ori vin încărcaţi cu o floră de spital. În acest moment avem trei pacienţi care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat şi după aceea să primim alţi pacienţi”, a declarat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului "Marius Nasta" a spus că infecţiile nosocomiale sunt o problemă a secţiilor de terapie intensivă din toată lumea, dar ea trebuie raportată, "pentru că înseamnă siguranţa pacientului, înseamnă grija pentru pacient”.

"Dacă vorbim de terapia respiratorie, numărul infecţiilor nosocomiale nu este în creştere faţă de anul trecut, însă dacă vorbim de terapia COVID, aici suprasolicitarea pe aceste paturi este extrem de mare, pentru că numărul de cazuri care necesită terapie intensivă, mai ales în Bucureşti, unde avem cel mai mare număr de infectări, este foarte mare. Mai mult decât atât, avem solicitări de transferuri din alte terapii intensive, pentru că, fără falsă modestie, spun cp avem specialişti bine pregătiţi, avem aparatură şi putem să oferim speranţa la viaţă. Însă nu putem oferi această speranţă la viaţă, dacă nu oferim şi condiţii”, a explicat managerul de la "Marius Nasta”.

Beatrice Mahler a menţionat că terapia COVID de la instiut este una nouă, deschisă în luna mai, într-o clădire nouă, complet renovată.

"Noi le facem analize (pacienţilor transferaţi) în momentul în care ei ajung, este protocolul de primire”, a afirmat Mahler, menţioncând pacienţii au venit de la un spital din Braşov şi de la două spitale din Bucureşti.

Ea a precizat că a fost declanşată anchetă epidemiologică la "Marius Nasta”, fiind transmisă Direcţiei de Sănătate Publică, iar ancheta va continua.

"Eu cred că fiecare manager trebuie să-şi evalueze propria ogradă şi să decidă ce e mai bine de făcut în fiecare spital”, a adăugat Mahler.

Potrivit sursei citate, obligaţia spitalelor de a raporta, a monitoriza şi a anunţa DSP-ul despre infecţiile nosocomiale nu a încetat nici în perioada pandemiei, iar direcţiile de sănătate publică ţin această evidenţă.

În prezent, la Institutul "Marius Nasta" din cele şase locuri de Terapie Intensivă pentru pacienţi COVID-19, patru sunt ocupate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!