Țara care vrea să impună izolare generală, după ce a înregistrat aproape 4.000 de infecții într-o zi

Ultima actualizare: 10-09-2020 15:41
coronavirus
Getty

Israelul a raportat miercuri 3.904 de contagieri, un nou bilanţ record, în timp ce autorităţile iau în calcul instituirea unor restricţii mai drastice pentru acest al doilea val de COVID-19, printre care şi izolarea generală.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-au înregistrat 400 de contagieri suplimentare faţă de ziua anterioară şi că a sporit numărul testelor: 44.717 de teste au fost realizate în cursul zilei de miercuri, cel mai mare număr de până acum, potrivit Agerpres.

Aceste cifre se înregistrează în condiţiile în care peste 40 de localităţi şi cartiere cu o rată înaltă a infecţiilor sunt vizate, începând de marţi, de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, însă experţii sunt de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a face să coboare curba infecţiilor şi studiază impunerea de măsuri restrictive generale.

Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului studiază joi mai multe opţiuni pentru perioada sărbătorilor evreieşti de la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie - Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc) şi Sukot - când familiile se reunesc pentru a celebra evenimente religioase şi care presupun un risc mai ridicat de răspândire a infecţiilor.

Se cer noi măsuri de izolare generală

 

Responsabili ai Ministerului Sănătăţii au cerut executivului condus de premierul Benjamin Netanyahu să adopte măsuri de izolare generală în întreaga ţară timp de o lună, potrivit ziarului digital Times of Israel.

Alte opţiuni ar fi închiderea şcolilor şi a magazinelor timp de câteva săptămâni, cu restricţii de deplasare între oraşe, sau aplicarea unor restricţii concrete doar în perioada principalelor sărbători (Anul nou evreiesc, Yom Kipur şi Sukot).

Israelul a înregistrat până acum 141.000 de contagieri, cu o creştere exponenţială în ultimele două zile. Peste 470 de persoane sunt internate în spital în stare gravă, dintre care 133 sunt conectate la ventilatoare. Cifra totală a morţilor se ridică la 1.054, după ce miercuri s-au înregistrat 11 noi decese.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.380 de noi infectări. Până joi, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 99.684 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO