Mama fetiței împușcate din greșeală de poliție: ”Îi dau în judecată, ce să fac?”


Ultimul update: Vineri 21 Iunie 2019 13:46
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2019 13:20
Categorie: Stiri actuale

Scene şocante s-au derulat într-o comună din Maramureș, în apropiere de granița cu Ucraina.

O fetiță de șapte ani, aflată într-o mașină urmărită de poliție, a fost rănită la picior în timpul operațiunii. Unul dintre gloanțele trase de agenţi ar fi ricoșat în copilă.

În autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani se aflau alți doi minori. După o cursă nebună, fugarul a abandonat maşina şi a încercat să scape, dar a fost prins și dus la audieri.

Fetiţa de şapte ani era împreună cu sora ei mai mică, de cinci ani, şi cu unchiul lor, minor şi el, în vârstă de 16 ani. Toţi se aflau în maşina condusă de individul de 23 de ani, pe urmele căreia au pornit poliţiştii. Cum şoferul nu a oprit, oamenii legii au folosit armele din dotare, iar unul dintre gloanțe a rănit-o pe copilă.

Mama fetiței: "Acasă la mine le aducea de la mama. Nu era înmatriculat si când au văzut că poliţia vine peste ei, s-au speriat şi au fugit. Îi dau în judecată, ce să fac? Dacă îmi omora copilul?"

Martor: "O împuşcat după ele de vreo 3 ori, un glonţ o intrat în roată, restul, în maşină. Au tras în lunetă, o dată în tavanul maşinii şi la fată în picior o dată."

Medic: ”O fetiţă în vârstă de 7 ani, cu o plagă ante-picior drept, prin împuşcare. Starea fetiţei este bună. Urmează să fie internată la chirurgie pediatrică pentru rezolvarea plăgii, o intervenţie chirurgicală locală."

Cursa nebună care s-a încheiat pentru fată la spital a avut loc în comuna Poienile de sub Munte, din Maramureş.

Conducătorul auto în autoturismul căruia se aflau minorii a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, care au pornit în urmărire şi au tras focuri de armă în speranţa că fugarul se va opri.

Purtător de cuvânt IPJ Maramureş: "Şoferul maşinii de teren şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie, virând brusc spre un teren accidentat pentru a-şi asigura scăparea. Poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceştia executând mai multe focuri de armă atât în plan vertical, cât şi în direcţia maşinii."

După mai bine de trei kilometri, bărbatul a abandonat vehiculul şi copiii în curtea unei case, apoi a dispărut. Dar a fost prins în scurt timp de poliţişti pe un câmp din apropiere, cu ajutorul unei drone.

Din primele informaţii, se pare că autoturismul de teren era radiat din circulaţie şi avea numere de înmatriculare false.

Starea fetiței

 

Poliţiştii făceau o razie de rutină în zonă, iar la un moment dat au vrut să verifice şi maşina condusă de tânărul în vârstă de 23 de ani. Cum acesta a ignorat semnalele poliţiştilor, au tras mai multe focuri de armă, cu speranţa că va opri.

Pentru că geamurile autovehicului erau fumurii, oamenii legii nu au realizat că în autoturism sunt minori şi au aflat că au împuşcat copila abia când au ajuns la maşina abandonată de fugar, unde au chemat de urgenţă medicii.

Glonţul i-a străpuns copilei laba piciorului şi nu a rămas în organism. Copila a fost operată în cursul nopţii la spitalul din Baia Mare şi starea ei este acum stabilă.

Şoferul fugar riscă până la 5 ani de închisoare.

În plus, şi la nivelul Poliţiei s-a declanşat o anchetă internă pentru a se stabili dacă agentul a procedat corect în operaţiune.

Ucigaşul poliţistului din Timiş, căutat în continuare. Ar fi fugit într-un cimitir
Ucigaşul poliţistului din Timiş, căutat în continuare. Ar fi fugit într-un cimitir
VIDEO PROTVPLUS.RO
Un bărbat aflat în vacanță la munte nu a putut fi salvat
Motivul pentru care un bărbat aflat în vacanță la munte nu a putut fi salvat. Suferise un infarct
Polițist lovit de un bărbat la sediul unei primării din Harghita. A fost operat
Bărbat imobilizat de jandarmi. Ce i-a făcut fiicei sale de 12 ani la un festival
Bărbat muşcat de viperă, în Pasul Tihuţa. În ce stare se află
Proiect controversat. Autoritățile vor să defrișeze o pădure ca să facă o parcare
Gălățeanul infectat cu West Nile. Zona unde a fost pișcat de țânțarul care a provocat boala
Leo de la Strehaia a fost reținut. Cum a furat fiul său sute de aparate de aer condiționat
Leo de la Strehaia, eliberat din arest după nici 24 de ore. Decizia judecătorului
De ce îl iartă mereu o femeie pe soțul care o bate rău după fiecare beție
Trei tineri s-au răsturnat cu mașina, în Buzău. Greșeala făcută de șofer
Cazul baschetbaliștilor înjunghiați Principalul suspect, în arest la domiciliu
Leo de la Strehaia, la un pas de arestare. Frauda pusă la cale împreună cu fiul său
Mama adoptivă a Sorinei a intrat în posesia pașaportului fetei. Ce spune despre plecarea în SUA