Copii de la mai multe școli din Mehedinţi ar fi făcut toxiinfecţie alimentară. A fost activat Planul roşu de intervenţie
A fost activat planul roșu de intervenție, joi dup-amiază, în Mehedinți, după ce 97 de copii și doi profesori de la patru școli au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cu toții ar fi făcut toxiinfecție alimentară. 46 de elevi sunt internați.
UPDATE 59 minori și un profesor au fost duși la spital. În unitățile de învățământ au fost livrate un număr de 140 porții de mâncare de la același furnizor.
73 copii transportați UPU au forme ușoare, iar aproximativ 80% din ei vor fi externați.12 copii au fost transportați la Dolj, 7 la spital Băilești și 5 la Craiova.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Știre inițială
Primul apel la salvare a fost dat la ora 14:15, apoi zeci de părinți au sunat la 112, după ce 71 de copii, elevi la patru școli din localități diferite ale județului, s-au plâns de dureri de burtă și stări de vomă. Cu toții au mâncat macaroane cu carne, primite în cadrul programului „O masă sănătoasă”, de la același furnizor.
Patru echipaje SMURD și două autospeciale ISU pentru transport de persoane au preluat copiii, rând pe rând. Și i-au dus la spitalul județean din Drobeta Turnu Severin. Din primele investigații ale medicilor ar fi vorba de o toxiinfecție alimentară. Printre cei care au avut nevoie de primul ajutor au fost și doi profesori care au mâncat și ei din pachetele primite la școală.
Deocamdată, 46 de copii și cei doi profesori au rămas la spital pentru investigații mai amănunțite.
Firma de catering cu care școala are contract este verificată. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică au luat deja probe din mâncarea oferită copiilor și așteaptă rezultatele analizelor de laborator.
Programul „O masă sănătoasă" a fost implementat de primării și consilii județene care asigură fondurile.