Lectiile despre sexualitate ar putea fi introduse inca de la gradinita. Ce vor invata copiii la "Educatia pentru sanatate"
Mai multe ONG-uri vor sa dea Ministerul Educatiei in judecata, pentru a introduce in scoli, ca materie obligatorie, educatia pentru sanatate.
La acest curs, spun voluntarii, copiii trebuie sa afle din timp despre contraceptie si boli cu transmitere sexuala. Doar asa poate fi redus numarul minorelor care devin mame.
Educatia pentru sanatate e un curs optional, care poate fi introdus in programa daca vor scolile. ONG-urile spun insa ca lectiile despre sexualitate ar trebui introduse inca de la gradinita, asa cum se intampla in tarile occidentale.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Carmen Suraianu, director executiv SECS: "Ar trebui sa invete denumirea stiintifica a organelor genitale, despre igiena, despre diferentele de gen, in functie de baza despre cum vin copii pe lume."
In prezent, mai putin de 10 la suta dintre copii invata la scoala despre aceste lucruri. Si nu au nici manuale autorizate.
La momentul actual, pe piata sunt cel putin 16 manuale de educatie pentru sanatate, insa niciunul nu este avizat de Ministerul Educatiei. Reprezentantii ONG-urilor care sustin educatia pentru sanatate spun ca informatiile din ele sunt gresite sau incomplete.
Gabriel Brumariu, coordonator manuale: "La clasele mici nu sunt prezentate organele sexuale, nu se discuta despre ele si despre igiena lor. La clasele mai mari sunt cateva capitole despre sexualitate, dar sunt partitnitoare."
Si Ministerul Sanatatii sustine cererea ONG-urilor.
Oana Grigore, purtator de cuvant: "Este foarte important ca in scoli sa se discute despre masuri de igiena despre bolile transmisibile chiar si despre modul de reproducere."
In ultimii 6 ani, peste 50.000 de minore au devenit mame, iar unele dintre fete aveau doar 10 ani.
Consiliul Tinerilor din Romania vrea sa dea in judecata Ministerul Educatiei, pentru ca nu a introdus de la bun inceput materia ca una obligatorie.
Sursa: Pro TV
Etichete: scoala, elevi, ministerul educatiei, educație sexuală, ONG,
Dată publicare:
07-04-2016 18:31