Mai mulți bucureșteni, păcăliți de falși inspectori ISU
Infractorii români nu mai au nicio limită dacă pot să facă bani rapid. O demonstrează nişte indivizi care au profitat de faptul că pompierii verifică firmele dacă au autorizaţie de securitate la incendiu, aşa că s-au transformat şi ei în inspectori ISU.
Cu alte cuvinte dau amenzi şi chiar taie chitanţă credulilor. Mai grav este că sunt încă liberi.
Preotul Gheorghiţă Cepoi, de la Biserica Tudor Vladimirescu, din Sectorul 5 al Capitalei, a fost vizitat recent de escroci.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gheorghiță Cepoi, preot Biserica Tudor Vladimirescu: „Mi-a spus că el a făcut controlul care era de rutină şi că singura greşeală a noastră era că nu avem un coş pentru evacuarea gazelor. Avea în mâna un dosar cu nişte coli A4 cu sigla ISU şi tot mi le arăta în faţă că el este reprezentnatul ISU și că dacă plătesc o amendă de 200 de lei, totul se rezolvă."
Preotul a devenit suspicios şi bine a făcut. Alţii, însă, au fost păcăliţi.
De exemplu, patronii unui restaurant chinezesc din Sectorul 4 au plătit o taxă de 400 de lei, pentru care au primit şi o factură cu o ştampilă pe care scria ISU.
Patronii localului şi-au dat seama abia după câteva zile că au fost păcăliţi, când au mers la pompieri să afle care este stadiul autorizaţiei.
Aici au avut parte de o surpriză: inspectorii ISU le-au spus că factura primită de la individ este falsă, dar şi că nu era nevoie să plătească o taxă pentru autorizaţia de securitate la incensdiu.
Aşadar, oamenii sunt îndemnați să fie foarte atenţi pe cine primesc în control, pentru că pompierii vin întotdeauna îmbrăcaţi în ţinută militară şi arată legitimaţia de serviciu.
Adrian Marin, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov: „Un prim criteriu care a condus către falşi inspectori ISU a fost aplicarea unor amenzi şi achitarea acelei amenzi pe loc, ceea ce nu se întâmplă într-o situaţie reală. Nu se percep taxe din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă."
Pompierii spun că escrocii care sunt şi acum în libertate au făcut zeci de victime.