Furtună pe litoral. Unii turiști au fugit în hotel, alții s-au ”adăpostit” în mare
Un bărbat de 45 ani din judeţul Neamţ a murit după ce a fost luat de viitura.
Omul, tata a 5 copii, era cu vitele la păscut când a început să plouă torenţial iar primul lui gând a fost să îşi salveze animalele.
Când a încercat însă să treacă şi el prin şuvoaie, a alunecat şi a fost înghiţit. Tot în Neamţ, sute de săteni au fost izolaţi de lume pentru că un podeţ a fost rupt de apele umflate ale unui pârâu.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
În sudul litoralului, cerul a fost acoperit brusc de nori, iar în staţiunea Jupiter a început o ploaie torenţială.
Alţii mai îndrăzneţi au rămas să facă baie în mare pentru că, în momentul în care plouă, apa se încălzeşte.
Câteva doamne au găsit cea mai bună soluţie pentru a sta pe plajă indiferent de vreme. Şi-au amplasat un cort şi au folosit aerisirea pentru a vedea ce se întâmplă afară.
Ploaia a făcut prăpăd în judeţul Neamţ. În comună Hangu, viitura puternică a distrus podeţul dintre două sate. Dimineaţa autorităţile au intervenit cu utilaje în zonă.
Localnică: "Problema asta e de ani de zile. Copilul meu trebuia ieri să ajungă la spital şi am lăsat maşina lângă pod că nu am putut trece. Este groaznic ce se întâmplă. Acum dacă plouă iar se distruge."
Localnic: "Aşteptăm de aseară să putem trece. Aşa e de fiecare dată când plouă, rămânem aici izolaţi. Doar vara asta s-a distrus podul de 3 ori. Aşa ceva nu se poate, să ne facă şi nouă pod calumea. "
Pentru localnicii din satul Boboteni, un pod improvizat din tuburi, pietriş şi nisip este singura cale de acces. Când plouă acesta este distrus, iar oamenii rămân izolaţi chiar şi 2 zile.
Localnică: "De ieri nu se poate trece. Ce să facem? Putem doar să aşteptăm. Când se strică aduc utilaje şi îl repara şi tot aşa. "
Gavril Lupu, primar comuna Hangu: "Ce să mai zic, ploia a distrus podul şi nu e prima dată. Avem în proiect şi fonduri să facem un pod. Sper să terminăm anul acesta."
Reporter: "Până acum nu s-a găsit o soluţie?"
Gavril Lupu: "Nu pot să le fac pe toate deodată. Că nu am bani. Fac şi eu ce pot."
În aceste condiţii oamenii se tem că la următoarea furtuna scenariul se va repeta.
Tot în judeţul Neamţ, dar în localitatea Pipirig de lângă Târgu Neamţ, ploaia puternică a inundat 16 gospodarii.
Apa a intrat în curţi şi în case şi în alte câteva comune, dar şi în municipiul Roman. Două drumuri naţionale au fost blocate temporar, din cauza aluviunilor.
Peste tot au intervenit cu motopompe şi utilaje angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. La fel s-a întâmplat şi în judeţul Suceava. Aici, în urma ploilor abundente, pompierii au fost trimişi, marți și miercuri, să evacuze apa din mai multe gospodării, în trei comune şi oraşul Vicovu de Sus.