Localnicii dintr-un sat vasluian se tem ca alunecarile de teren le vor inghiti casele. Gardul de protectie a cedat deja
Situatia alunecarilor de teren din localitatea vasluiana Lingurari a devenit alarmanta.
Malul surpat si bolovanii de pamant au ajuns infricosator de aproape de casele oamenilor. Localnicii stau cu frica in san ca in orice clipa toata munca lor va fi inghitita de pamant.
Disperati, oamenii au inaltat un gard de protectie din busteni, dar nu a rezistat in fata terenului care o ia la vale
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De sase saptamani, localnicii din satul Lingurari din judetul Vaslui traiesc cu spaima ca in orice clipa valul de pamant le va inghiti casele. Primele care ar putea fi afectate sunt gospodariile a doi frati .
Marian Bicu, proprietar: "Stam cu copiii in casa noaptea."
Reporter: "Aveti speranta?"
Marian Bicu: "Numai in Dumnezeu, nu ne ajuta nimeni. Eu stiu ca mai am 3-4 m si ajunge in gard, ce siguranta sa am"
Pentru a opri bolovanii de pamant care nu mai contenesc sa alunece, autoritatile au montat un gard din busteni, dar localnicii spun ca nu este de ajuns.
Maria Bicu, localnica: "Nu e suficient. Daca a facut gardurile, s-au rupt, s-au astupat si copiii astia vor sa doarma linistiti, sa invete, sa se duca la scoala, altfel sunt distrusi, plang."
Liliana Bicu, proprietar: "Ne este frica, dar dinaintea lui Dumnezeu nu ne putem pune. Vrem ca autoritatile sa se implice. Sa se care tot pamantul asta cu utilaje mari, daca doresc sa ne ajute."
Autoritatile iau in calcul si evacuarea celor 11 suflete, insa oamenii nu vor sub niciun fel sa isi paraseasca gospodariile.
Aurelian Miler, primarul comunei Voinesti: "Pamantul nu a ajuns in curti. Daca ajunge langa gard, se impune inlaturarea cu mijloace de transport"
Autoritatile spun ca numai un ajutor de la Guvern ar putea urgenta inceperea lucrarilor de captare a izvoarelor subterane, de terasare si apoi de impadurire a zonei afectate.