Localitatea de langa Bucuresti in care oamenii traiesc ca-n secolul trecut. Localnicii au vile de lux, dar fara canalizare
Intr-o Europa a anului 2016, in Romania multe lucruri raman urat mirositoare. Mai mult de jumatate dintre locuitori inca nu au acces la canalizare. Mai pe scurt, folosesc haznaua din spatele curtii.
In unele cazuri, oamenii au apa potabila in casa, dar nu si scurgerea de rigoare. Asta nu se intampla doar in sate izolate si sarace, ci chiar si la cativa kilometri de centrul Capitalei.
Comuna Berceni, aflata la doar cativa kilometri de Bucuresti, s-a dezvoltat puternic in ultimii ani. Langa casele batranesti au aparut sute de vile insa toate au aceeasi problema.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Localnic: "Nici canalizare, nici apa. Asta e... Gaze. La hazna. Unde sa facem WC?"
Lucrurile stau rau in Romania insa potrivit datelor oficiale am crescut totusi cu 4 procente fata de acum 5 ani. Altfel spus aproape 48 la suta dintre cetateni sunt legati la canalizare.
Este adevarat, stam mult mai bine la aprovizionarea cu apa potabila. Lungimea retelei este de doua ori si jumatate mai mare decat cea de canalizare. Adica la multi ajunge apa, doar ca nu are unde sa se scurga.
Localnic: "Unii au si baie, au si WC - dupa potential. Dupa cum te gospodaresti dumneata, ca individ - ce, n-ati facut armata?"
Se lucreaza la extinderea retelei de apa, dar...
Muncitor: "Prelungim teava pana in cartierul nou care s-a facut, sa poata si celelalte strazi sa se racordeze la apa. Momentan nu au si canalizare."
In schimb, s-a dezvoltat mult reteaua de distributie a gazelor naturale, care a crescut cu aproape 5 mii de kilometri in ultimii 5 ani. Desi si numarul consumatorilor a crescut, cantitatea folosita pentru uz casnic a ramas aceeasi, ceea ce arata ca centralele de apartament au devenit mult mai eficiente.