Liviu Dragnea rămâne după gratii. Prima sa declaraţie la ieşirea de la ICCJ
Judecătorii au dezbătut marţi cererea şi contestaţia prin care avocaţii încercau să obţină eliberarea fostului lider PSD Liviu Dragnea - ambele fiind respinse.
UPDATE 12:45 Instanţa Supremă a respins ca inadmisibilă contestaţia în anulare depusă de Liviu Dragnea. De asemenea, a fost respinsă şi cererea lui de suspendare a executării pedepsei. Ca urmare, fostul lider al PSD rămâne după gratii.
UPDATE 10:10 Liviu Dragnea a ieşit din şedinţa de cameră de consiliu. Întrebat de corespondentul ProTV Andreea Marinescu cum a decurs dezbaterea, fostul lider PSD a răspuns: “Nu pot sa vorbesc, îmi pare rău.”
UPDATE 09:30 Avocatul lui Dragnea a obţinut o primă victorie: a cerut ca şedinţa să se desfăşoare în cameră de consiliu, adică să NU fie publică, şi a obţinut acest lucru.
UPDATE 09:00 Fostul lider al PSD a ajuns la Instanţa Supremă, transmite corespondentul ProTV Andreea Marinescu. Dragnea a fost adus de gardieni cu cătuşe la mâini şi condus în sala de judecată.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate marţi cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Tot marţi, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare - recursul în casaţie.
Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu - fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu - fost director executiv adjunct.
Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.
Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.
Sursa: Stirile ProTV/Agerpres
Etichete: inchisoare, condamnat, PSD, proces, Liviu Dragnea, suspendare, condamnare, judecatori, sentinte, executare, DGASPC Teleorman,
Dată publicare:
10-12-2019 12:49