Liviu Dragnea, mesaj pentru România din spatele gratiilor: "Am renunțat la libertate de dragul tău"

Ultima actualizare: 14-11-2021 10:14
Liviu Dragnea
Inquam Photos/ Octav Ganea

Printre cei care au ținut să transmită un mesaj de Ziua Națională a României se numără și Liviu Dragnea. "Mi-am asumat în cele din urmă chiar și renunțarea la libertate, de dragul tău", a scris el pe Facebook, din spatele gratiilor.

Fostul lider PSD se afllă închis la Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019, când a fost condamnat de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Aceasta nu a fost, însă, prima sa condamnare. În 22 aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”.

Pe 21 iunie 2018 magistrații ÎCCJ l-au condamnat în primă instanță pe Liviu Dragnea la trei ani și șase luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi în procesul angajărilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Ulterior, pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Magistrații au menținut astfel sentința dată în primă instanță. 

Mesajul integral al lui Liviu Dragnea: 

 

"La mulți ani, România!

Țara mea dragă,

Ți-am respectat cu sfințenie toate tradițiile, te-am sărbătorit cu fiecare ocazie, te-am purtat în suflet și în piept oriunde în lume, m-am mândrit cu tine peste tot și ți-am dedicat ție întreaga mea viață.

De dragul tău am sacrificat tot și am făcut ce am știut mai bine să te ajut să crești mare, să fii bogată și puternică.

Am renunțat la multe momente alături de familia mea, am ratat multe evenimente din viața copiilor mei, mi-am asumat în cele din urmă chiar și renunțarea la libertate, de dragul tău!

Mi-am dorit să te văd puternică, să văd cum copiii României mănâncă mâncare românească, sănătoasă și naturală, nu alimentele pline de chimicale refuzate de alții. Mi-am dorit să văd cum bătrânii tăi își recapătă demnitatea, cum în tinerii tăi reînvie speranța unui viitor mai bun, aici! Mi-am dorit să ne păstram pădurile acolo unde le e locul și nu în buzunarele exportatorilor străini de cherestea. Mi-am dorit să văd câmpurile din România pline de grâne și economia românească cum crește, mi-am dorit să le arăți tuturor celor care se îndoiesc de tine că tu poți!

Tu poți fi tot ceea ce nu te-au lăsat niciodată să devii, tu poți fi tot ceea ce visează copiii români că ai putea fi!

Eu încă îți doresc toate acestea și încă cred în tine. Indiferent prin câte greutăți trebuie să trec, indiferent cât mă vor chinui ca să mă dezic de tine, eu nu voi renunța niciodată să te iubesc și să cred în tine!

La mulți ani, România!", a transmis Liviu Dragnea pe Facebook.

Liviu Dragnea a fost ales, la 20 aprilie 2013, în funcția de președinte executiv al PSD. La Comitetul Executiv Național din 22 iulie 2015, a fost ales președinte interimar al PSD, după ce Victor Ponta s-a retras din funcția de președinte al partidului.

A fost ministru de interne în perioada ianuarie-februarie 2009 și ministrul Dezvoltării Regionale între 2012 și 2015.

În 21 decembrie 2016 Liviu Dragnea a fost ales președinte al Camerei Deputaților.

Protestele de stradă împotriva Ordonanței 13/2017, care au scos în stradă peste 600.000 de oameni în țară și diaspora, au l-au avut drept țintă și pe Liviu Dragnea, considerat ca fiind ca principalul beneficiar al legii și că ar fi avut inițiativa modificărilor incriminate.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO