LISTA celor care ar trebui sa raspunda pentru moartea lui Ionut. Toti se scuza si ridica din umeri

Dată publicare: 03-09-2013 19:28
Dată actualizare: 06-09-2013 07:07


LISTA celor care ar trebui sa raspunda pentru moar...
LISTA celor care ar trebui sa raspunda pentru moar...

Luni dupa-amiaza, una dintre multele bunici din Bucuresti si-a luat nepoteii de mana si a plecat cu ei in parc. In Parcul Tei, domeniu public. Nu a intrat pe nicio proprietate privata, pe niciun teren viran.

 Copiii insa, de 4 si 6 ani, au facut ce stiau ei mai bine: s-au jucat. Din joaca, au trecut printr-un gard rupt, din care lipsesc bucati intregi, si au ajuns pe un teren aflat teoretic in proprietate privata. Practic insa, este abandonat.

Parcul in care bunica a decis sa-si plimbe nepotii este pastorit de Administratia Domeniului Public sector 2.

Directorul Cristian Lemnaru nu a avut astazi timp sa le spuna parintilor care au ramas fara un copil de ce nu a luat masurile necesare pentru a nu se ajunge la aceasta tragedie.

Concret, ADP trebuie sa repare gardul prin care cei doi copii au ajuns in afara parcului. In plus, sa se asigure ca in parc nu pot patrunde caini vagabonzi, potential flamanzi si periculosi. Chiar si acum, la 24 de ore de la cumplita tragedie de ieri, cainii hoinareau nestingheriti printre oameni.

Nepasare totala si din partea paznicilor angajati sa asigure ca oamenii care vin in parc sunt in siguranta din toate punctele de vedere.

Asadar, angajatii firmei de paza Ares s-au multumit doar sa anunte. Niciunul dintre ei nu a fost insa prezent cand copiii au fost atacati. Niciunul nu a pazit locul prin care au iesit copiii si nici nu a observat haitele de caini care erau pe terenul vecin. Niciunul de fapt nu a facut nimic din ce este platit sa faca.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 dau vina pe proprietarul terenului unde a avut loc atacul, uitand ca sunt direct responsabili chiar si de aceste terenuri private.

Pamantul apartine unei firme cu actionariat spaniol, aflata acum in faliment. De mai bine de doi ani, nu mai are niciun angajat. Iar sediul social figureaza la adresa unde se afla si terenul viran pe care a avut loc atacul. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, asociat al firmei spaniole si administrator este un roman.

"V-a somat vreodata primaria sa ridicati gard de protectie?
- Nu, ca nu eram obligat in nici un fel. Cainii erau vagabonzi, au fost sterilizati dar adusi inapoi.
- Dar fiind proprietate privata, ati sesizat primaria sa vina sa ii ridice? - - Nu, ca tot veneau si plecau.Acolo nu mai desfasuram nici o activitate"

Persoanele fizice si juridice detinatoare de terenuri au obligatia sa asigure ingradirea, salubrizarea si igienizarea terenurilor aflate in proprietatea lor.

Dar reglementarile nu se opresc aici:
Potrivit unei hotarari a consiliului General al Municipiului Bucuresti,

"Primariile de sector sunt obligate sa identifice terenurile neingradite si neigienizate, sa aplice sanctiuni"

Asadar, unde sunt sanctiunile pe care primaria sectorului 2 ar fi trebuit sa le dea? Ce au facut inspectorii din primarie care sunt obligati atunci cand un proprietar nu se conformeaza, sa dispuna imprejmuirea unui teren urmand sa-si recupereze banii de la acesta in urma unui proces.

Si in final unde este gospodarul trimis de oameni la primarie care sa vegheze ca functionarii lucreaza pentru binele comunitatii. Coincidenta sau nu, si primarul Neculai Ontanu a avut un program foarte incarcat astazi si nu a putut fi gasit. Aflam insa de la subalternii lui ca problema cainilor maidanezi in sectorul 2 e departe de a fi rezolvata.

Desi se pregateste sa-si ingroape copilul sfasiat de maidanezi, tatal lui Ionut este convins ca e o lupta cu morile de vant.

"De cainii vagabonzi nu se ocupa nimeni, ca nu primeste comision, dar daca vrem telegondole se rezolva imediat"

Asadar, cu vocea gatuita si sufletul greu, omul pune degetul pe o rana a societatii ramasa deschisa de mai bine de 20 de ani: viata se numara in procente de profit sau in exercitii de imagine pentru unii si intr-o lupta nedreapta cu incompetenta si neglijenta criminala a sistemului pentru oamenii de rand.

La politie a inceput o ancheta care nu-l mai poate aduce inapoi pe Ionut.

Cine se simte oare vinovat macar moral pentru cea ce s-a intamplat?

Primarul Ontanu, care nu si-a pastorit eficient institutiile din subordine?

Directorul ADP
, care a nu a reparat gardul si a permis ca intr-un parc public sa hoinareasca cainii vagabonzi ?

Angajatii firmei de paza
, care au facut orice atceva in afara de paza?

Serviciul de ecarisaj care nu exista.

Directorul din primarie
care nu l-a infiintat?

Proprietarul terenului privat sau inspectorul de la ADP care trebuia sa-l amendeze apoi sa se asigure ca locul nu devine un focar de infectie si nici adapost improvizat pentru maidanezi.

Sau poate cea care a primit deja cea mai grea pedeapsa cu care va trai toata viata - bunica lui Ionut, care intr-o clipa de neatentie, si-a pierdut nepotii din ochi?

Deocamdata anchetatorii vorbesc doar despre o moarte violenta. Ionut avea patru ani si nicio vina.

Tags: ionut, ancheta, caini, crima,


VIDEO PROTVPLUS.RO