Tragedia din Parcul Tei. Asociatiile arata cu degetul spre ASPA: "Oprescu n-a vrut sa colaboreze"

Ultima actualizare: 06-09-2013 07:07
caini comunitari, maidanezi

Asociatia Cutu-Cutu acuza Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor pentru incidentul tragic de marti, cand un copil de 4 ani a fost ucis de maidanezi in Parcul Tei din Capitala.

Intr-un comunicat de presa, presedintele adociatiei, Marcela Pisla, isi exprima regretul pentru tragedia din parcul Tei.

Un copil de 4 ani a fost ucis de maidanezi in Capitala

Marile probleme ale unei Capitale cotropite de maidanezi. Autoritatile ridica iresponsabil din umeri

Asociatia Cutu-Cutu considera ca cei din administratia locala sunt responsabili pentru acest incident regretabil: "Consideram ca in acest caz vinovata este conducerea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei, care nu si-a facut datoria.

Noi am sesizat in permanenta Primaria Generala de incompetenta ASPA, avertizand asupra pericolelor existente si mai ales asupra faptului ca atat timp cat avem actuala conducere, populatia canina nu se afla sub control, ci in expansiune.

Domnul primar Sorin Oprescu nu a dorit sa colaboreze cu noi si nici sa schimbe managementul ASPA".

Marcela Pisla sustine ca Bucurestiul ar putea fi curatat de cainii comunitari cu multa bunavointa si mai putin bani, spunand ca un medic de la organizatiile pentru protectie a animalelor sterilizeaza 50 de caini pe zi, in timp ce echipa de medici de la ASPA sterilizeaza cel mai des doar cate 2 caini pe zi si uneori niciunul.

"Un alt exemplu: asociatiile organizeaza targuri de adoptie sau posteaza mii de caini pe site-urile lor, spre adoptie, cu poza si anunt si reusesc sa gaseasca mii de stapani. Pe site-ul www.aspa.ro nu gasim nici macar un caine propus spre adoptie cu poza si anunt", se mai spune in comunicatul Asociatiei Cutu-Cutu.

Marcela Pisla mai spune ca in ASPA ar dispune de dotarile materiale care ar putea sa duca la "curatarea Capitalei de caini comunitari", insa nu este folosita.

"In curtea ASPA ruginesc doua clinici mobile, nefolosite, care ar putea steriliza toti cainii de la periferie. O organizatie cu bani putini si care detine o clinica mobila, merge weekend de weekend, cand membrii termina serviciul si sterilizeaza caini cu si fara stapan in toate cartierele marginase si chiar in localitatile din jur", sustine Marcela Pisla, presedintele Asociatiei Cutu-Cutu.

"Cei care se fac, prin urmare, vinovati de criza din Bucuresti sunt Primaria Municipiului Bucuresti, prin primarul general Sorin Oprescu si conducerea ASPA, prin Bogdan Treeroiu, directorul de proiect Razvan Bancescu, pentru incompetenta, brutalitate in gestionarea problemei animalelor... Consideram ca prin bugetul exorbitant de 3,5 milioane de euro pentru anul 2013 alocat ASPA, chipurile, pentru gestionarea eficienta a cainilor comunitari s-a pus la cale de fapt O MEGA – AFACERE PE BANI PUBLICI.

Numai pentru servicii de capturare si prindere a cainilor comunitari de catre hingheri privati s-au alocat 1,5 milioane euro si numai pentru ultimele 5 luni ale anului. In acest sens, ASPA a organizat in data de 19 august 2013, ora 12:00, la sediul sau, o licitatie, care nu a fost publica, pentru prinderea si capturarea maidanezilor de catre firmele private de hingheri agreate de conducerea ASPA si Primaria Minicipiului Bucuresti", se mai spune in comunicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO