Liderul galeriei steliste Gheorghe Mustata, trimis in judecata pentru tentativa la omor
Liderul galeriei echipei Steaua, Gheorghe Mustata, si doi nepoti ai acestuia au fost trimisi in judecata pentru tentativa la omor, fiind acuzati ca, la sfarsitul lunii mai, au injunghiat un barbat.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti i-au trimis in judecata, marti, in stare de arest preventiv, pe Gheorghe Mustata, pentru savarsirea, in stare de recidiva, a infractiunilor de tentativa la omor, pe Doru Gabriel Mustata, pentru tentativa la omor si pe Stefan Cristian Mustata, pentru complicitate la tentativa la omor, toti trei fiind acuzati si de violare de domiciliu.
In acelasi dosar vor fi judecati, in stare de libertate, Marian Florin Buboia, zis "Calu", pentru savarsirea, in stare de recidiva, a infractiunii de violare de domiciliu, Andrei Tiberius Dumitru, zis "Toncila", si Marian Daniel Covaci, zis "Ospataru", pentru aceeasi fapta, arata miercuri Parchetul Tribunalului Bucuresti, intr-un comunicat de presa.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Potrivit rechizitoriului procurorilor, in noaptea de 29 spre 30 mai, in jurul orei 02.45, cei sase inculpati au intrat intr-un imobil din Sectorul 4 al Capitalei, unde, folosind obiecte contondente si arme albe, au agresat locatarii.
"In aceasta imprejurare, inculpatii Mustata Gheorghe si Mustata Doru Gabriel, cu sprijinul inculpatului Mustata Stefan Cristian, au injunghiat-o pe partea vatamata M.G., in varsta de 30 de ani, provocandu-i multiple leziuni in zona toracica", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Bucuresti.
Sectia 16 Politie a fost sesizata de Aurel Mecic, in noaptea de 29 spre 30 mai, cu privire la faptul ca pe Soseaua Giurgiului, la intersectia cu strada Bacovia, s-au strans mai multe persoane care l-au amenintat ca o sa vina la el impreuna cu membrii clanului Sportivilor.
Politistii au gasit atunci in zona indicata de Mecic patru persoane, care au fost legitimate. In timp ce agentii notau datele celor patru, "la fata locului s-au prezentat Gheorghe Mustata, Doru Gabriel Mustata si Stefan Cristian Mustata cu autoturismul marca Ford cu numarul (...). Acesta (Gheorghe Mustata - n.r.) s-a adresat grupului de persoane, sfatuindu-le sa mearga acasa si sa puna capat starii conflictale", aratau procurorii in referatul in care au propus, in luna mai, arestarea preventiva a lui Gheortghe Mustata si a celor doi nepoti ai acestuia.
Ulterior, Mustata si nepotii sai s-au dus direct la adresa lui Mecic, unde, in acelasi timp, "si-au facut aparitia aproximativ 20 de persoane", care au patruns in curtea imobilului inarmati cu bate, cutite si bastoane telescopice.
In timpul conflictului, seful galeriei steliste si nepotul sau Doru Gabriel Mustata au injunghiat un barbat care, grav ranit, a fost transportat de urgenta la spital.
Procurorii au mai aratat in referat ca incidentul s-a produs dupa ce Aurel Mecic, barbatul care a chemat Politia, l-a agresat in mod repetat pe fiul unui apropiat al lui Gheorghe Mustata.
In 12 iulie, Gheorghe Mustata a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare, intr-un alt dosar, in care este acuzat, alaturi de 41 de persoane, pentru initiere sau constituire a unui grup infractional, violenta si santaj.
Gheorghe Mustata este acuzat in acest dosar pentru complicitate la tentativa la omor din 6 ianuarie 2004, asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, complicitate la santaj si constituirea unui grup infractional organizat.
Acuzatii din acest dosar au fost trimisi in judecata in septembrie 2006 de procurorii Parchetului instantei supreme. Ancheta in acest caz a fost declansata ca urmare a unor informatii potrivit careia pe raza municipiului Bucuresti a fost initiata o grupare infractionala care actiona in mod coordonat in scopul comiterii de infractiuni grave specifice criminalitatii organizate - santaje sub forma taxelor de protectie, tentative de omor, talharii, vatamari corporale "la comanda”, recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, violare de domiciliu, etc. -, obtinand astfel beneficii materiale si financiare.
Potrivit Ministerului Public, gruparea a fost initiata de persoane care s-au aflat in anturajul retelei infractionale conduse de fratii Ion si Vasile Balint, asa numitul clan al Camatarilor, si a actionat in perioada 2003 - 2006.
Procurorii DIICOT au stabilit ca membrii gruparii au fost implicati in mai multe incidente violente, facand uz si de armament, victime fiind fie rivali ai acestora - membri ai lumii interlope bucurestene care nu au acceptat intelegerile cu privire la impartirea zonelor de influenta, fie alte persoane care desfasurau activitati ce se intersectau, sub o forma sau alta, cu sfera lor de interese.